Wanneer:
vrijdag 23 juni 2017

Omschrijving

BegraafplaatsIndieHet Indiëmonument op de begraafplaats in GorsselOp vrijdag 23 juni 2017 worden de 160 militaire veteranen uit de gemeente Lochem geëerd voor hun inzet in recente militaire missies en in het verleden. De gemeente organiseert deze dag jaarlijks in samenwerking met scholieren van de basisschool in Joppe. De gemeente Lochem organiseert de Veteranendag dichtbij, omdat niet iedereen in de gelegenheid is om de Nederlandse Veteranendag op 24 juni in Den Haag bij te wonen. De besloten samenkomst op vrijdag 23 juni is een blijk van erkenning en waardering voor hun inzet voor de vrede, nu en in het verleden.

Het programma begint om 19.00 uur met een ontvangst in de aula van de begraafplaats aan de Gorsselse Enkweg 1a in Gorssel. Er zijn toespraken door burgemeester Sebastiaan van ’t Erve en een leerkracht van de Joppeschool, een leerling van de school leest een gedicht voor, de ‘Last Post’ wordt geblazen, er zijn de twee minuten stilte, het Wilhelmus klinkt en er worden kransen gelegd. Na afloop is er een samenzijn met een hapje en een drankje. De leerlingen van groep 8 van de Joppeschool zorgen voor koffie en thee.
De Stichting Veteranen Oost-Nederland nodigt de aanwezigen na afloop van het programma in Gorssel, rond 20.00 uur, uit voor een samenzijn in het onderkomen van de stichting in de voormalige Detmerskazerne, Kazerneplein 6 te Eefde. Onder genot van een hapje en een drankje en gezellige muziek kunnen de diverse spullen bekeken worden die veteranen aan de stichting geschonken hebben.

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail