Wanneer:
dinsdag 4 juli 2017
Waar:
De Borkel

Omschrijving

Dinsdag 4 juli 2017 om 14.30 uur is schrijver Özcan Akyol, ook bekend als ‘Eus’, te gast bij De Borkel Sutfene in Gorssel. Hij is schrijver en columnist en onlangs was de veel geprezen TV-serie ‘De neven van Eus’ te zien bij de NTR. Özcan is zowel een groot voorbeeld als hevig bekritiseerd in de Turkse gemeenschap in Nederland. Hij is columnist voor diverse bladen en een veel geziene gast in talkshows. Özcan Akyol woont en werkt in Deventer.

EusBeeld uit de serie De Neven van Eus van de NTR Zijn boeken ‘Eus’ en ‘Turis’ leverde de schrijver veel media-aandacht op.

De semi-autobiografische roman ‘Eus’ uit 2012 beschrijft het ontsporen van de puber Eus binnen een Turks-Nederlands gezin, dat bestaat uit een agressieve, drinkende en gierige vader en een liefhebbende maar wat machteloze moeder. Het boek was Akyols sprong van straatschoffie tot ware literaire belofte.

Zijn tweede roman ‘Turis’ verscheen in 2016 en is een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman. De lezer wordt meegesleurd in de gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door de heer des huizes, Turis. Deze roman betekende de definitieve doorbraak van de schrijver in de Nederlandse literatuur.

Informatie
De organisatie is in handen van Sutfene en Fit-Art NL. In de voorverkoop kunt u voor € 5,= entreekaarten kopen bij kantoorboekhandel Bechtle in Gorssel, Graafschap Bibliotheken Gorssel en in het Restaurant De Borkel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten € 7,50.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06 – 12 97 06 42 of

  

 

Locatie:
De Borkel


Locatie

De Borkel
Locatie:
De Borkel

Omschrijving

Wijkontmoetingscentrum De Borkel
Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel 
Tel. 0575-594444
Website

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail