Wanneer:
woensdag 19 juli 2017

Omschrijving

DementieFilmEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Zutphen op 19 juli 2017 is: Relationele aspecten bij beginnende dementie. Op de bijeenkomst wordt de documentaire ‘Mijn hoofd in jouw handen’ vertoond. In deze film van Pim van Giel worden vier hoofdpersonen gevolgd in hun eigen omgeving. De relationele aspecten bij beginnende dementie worden belicht vanuit het perspectief van iemand die de diagnose heeft, een mantelzorger en een hulpverlener. Een opgewekte documentaire over een zwaar onderwerp waarbij de maker de eigen regie van de mensen laat zien ondanks de soms ellendige situatie waarin men verkeert.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Vertoning film
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen

Informatie
Secretariaat: tel. 06-13514411

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail