Ierse klanken in het Openluchttheater
Wanneer:
zaterdag 26 augustus 2017
Waar:
Openluchttheater Gorssel

Omschrijving

Na de zomervakanties gaat het seizoen van het Openluchttheater Gorssel op zaterdag 26 augustus verder met Ierse muziek van het duo The Shannons. Het belooft een vrolijke en gevoelige avond te worden met traditionele en moderne Ierse muziek onder de naam ‘Folk n Roll’. Er zullen liederen vertolkt worden met een traditionele Ierse oorsprong gecombineerd met covers, Ierse folkmuziek en eigen composities. Het duo zingt de liederen waar nodig met veel gevoel maar ook met een swing die de harten sneller doet kloppen.

The Shannons
shannons 004Dit fantastische duo bestaat uit Noel Shannon en zijn vrouw Lynn, die in Deventer is geboren. De term ‘Folk n Roll’ komt van Noel en is het beste te omschrijven als een uniek soort muziek met een mix van traditionele Ierse songs en meer moderne popmuziek.
Ze zingen op prachtige wijze close harmony met stemmen die geweldig bij elkaar passen en begeleiden zichzelf op gitaar en mandoline, zoals het betaamd bij Ierse muziek.
Shannons2 003De muziek is zowel actief als passief te beluisteren, maar het duo is op zijn best bij een actief publiek dat er een echte Ierse sessie van wil maken!
Noel komt uit Cork in Ierland en zijn roots liggen diep in de traditionele Ierse muziek. In Ierland heeft hij gespeeld bij onder meer The Fureys, de Dublin City Ramblers, de bekende Dubliners en Aslan. Hij studeerde klassiek gitaar aan de Cork school of music en heeft verschillende albums op zijn naam staan. Naast een geweldig muzikant is hij ook een groot performer met de nodige Ierse humor.
Lynn’s muzikale invloeden komen met name uit de rock, pop en countrymuziek.

Whiskyproeverij
Om in de Ierse sfeer te komen mag een glaasje whisky deze avond niet ontbreken. Natuurlijk is er onze bar met koffie, thee en verschillende drankjes. Maar deze avond hebben we ook een whiskyproeverij, die verzorgd zal worden door Hilde en Norbert van Wijnkooperij Klosters.

Gratis entree
Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan zo’n 300 meter verderop aan de Molenweg bij SCC ’t Trefpunt maar komt u vooral op de fiets.
De toegang is gratis, een bijdrage in de melkbussen bij de uitgangen wordt echter zeer op prijs gesteld!
Het concert begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.
Bij slecht wordt uitgeweken naar ’t Trefpunt.
   

 

 

Locatie:
Openluchttheater Gorssel


Locatie

Openluchttheater Gorssel
Locatie:
Openluchttheater Gorssel

Omschrijving

Openluchttheater Gorssel
Hoek Esdoornlaan/Molenweg, Gorssel  
Website
Locatie op Google Maps 

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail