Wanneer:
maandag 21 augustus 2017
Waar:
Residentie de Roskam

Omschrijving

historische-atlas-deventerDe Gorsselse Kunstkring opent het nieuwe seizoen met 'Deventer Verhaal'. Op maandag 21 augustus is directeur van Deventer Verhaal, Garrelt Verhoeven, te gast bij de Gorsselse Kunstkring in Residentie de Roskam.
Ook belangstellende niet-leden zijn van harte welkom bij deze gratis toegankelijke lezing.

Deventer wil zijn historische binnenstad, landgoederen, collecties en monumenten, kunst en cultuur delen met een groot publiek. Met zijn rijke geschiedenis en erfgoedcollectie heeft de stad sterke troeven in handen. Het Deventer Verhaal legt relaties met diverse kunstvormen en maatschappelijke thema’s en koppelt zo de eigen collectie aan monumenten, kunstwerken en verhalen in de stad en omstreken.

Deventer Verhaal vertelt de verhalen door middel van aansprekende presentaties van het cultureel erfgoed van vroeger, nu en straks op diverse locaties door heel Deventer, met als startpunt Museum De Waag. In De Waag zijn door het jaar heen inspirerende tentoonstellingen te zien met de Deventer collectie als uitgangspunt. Vorig jaar het goed bezochte ‘Palmyra. Stad van Duizend zuilen’. De huidige tentoonstelling ‘Stromen door de tijd’ laat de geschiedenis van Deventer zien in 5 historische hoofdstukken, van het ontstaan van Deventer rond 600 via de komst van de Vikingen en de bloeitijd van de Hanzestad tot het heden.

GarreltVerhoevenGarrelt VerhoevenGarrelt Verhoeven (1966), v.m. hoofdconservator bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en hoofd van de divisie Roerend Erfgoed & Cultuur van de Universiteitsbibliotheek van de KU Leuven, is sinds 2016 de directeur van het zelfstandig museaal productiehuis Deventer Verhaal. Hij vertelt op deze avond over achtergronden en actuele ontwikkelingen binnen het Deventer Verhaal.

De lezing vindt plaats in Residentie de Roskam, achter Restaurant Loetje en begint om 20.30 uur. Belangstellende niet-leden zijn welkom. Ook voor hen is deze eerste bijeenkomst van het seizoen gratis toegankelijk. 
  

Informatie: .

 

 

Locatie:
Residentie de Roskam


Locatie

Residentie de Roskam
Locatie:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail