Wanneer:
zaterdag 2 september 2017

Omschrijving

Poster OogstfeestTwee jaar geleden kon tuinderij De Veldhof de eerste groenten leveren aan de deelnemers en dat is reden om op zaterdag 2 september een groot oogstfeest te houden.

Die dag is de tuin van 11.00 tot 16.00 uur toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft voor de producten die er op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier worden geteeld. Niet alleen mag je er vrij rondlopen. Er is een programma met veel activiteiten.

Wel eens brandnetelbier geproefd? Het kan tijdens het oogstfeest.
Je kunt een rit maken met paard en wagen in de buurt van de tuin. Er is een kampvuur bij een echte tipi. Ook kunnen er allerlei boeken worden gekocht over tuinieren op een natuurlijke manier en kunnen groenten vers van het land worden geproeft.

De tuinders Meike, Valérie en Frans verzorgen rondleidingen. Ze vertellen over de wijze waarop ze niet te koste van, maar juist in samenwerking met de natuur opereren. Ook zullen dan de bijenkorven en de paddenpoel niet vergeten worden. Deze leveren een welkome hulp bij het bestuiven van de planten en bij de bestrijding van minder welkom gedierte.

VeldhofEen foto van de open dag die eerder op De Veldhof is gehouden. Tijdens een rondleiding vertelt tuinder Frans over het nut van de bijenkorven.Niet alleen aan ouderen, die als ze dat willen, zelf groenten mogen oogsten, is gedacht. Ook zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Verder zijn er gerechten die met groenten uit de tuin zijn gemaakt. En natuurlijk is er muziek.

Op de tuin is ook een grote kruidenspiraal gebouwd. Dit is een bijzondere manier van kweken, waarbij alle kruiden en eetbare bloemen de hoeveelheid zon en de vochtigheid van de grond krijgen die ze nodig hebben.

Behalve aan de eigen tuinderij wordt er op 2 september ook aandacht gegeven aan organisaties waarmee De Veldhof zich verwant voelt.

  

Locatie:

Veldhof2GRTuinderij De Veldhof
Hoek Veldhofstraat/Marsweg
Vanuit Gorssel de Veldhofstraat nemen, slechts twee kilometer wandelen of met de fiets. 
Website

 

  

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail