Wanneer:
dinsdag 12 september 2017

Omschrijving

    Dementie

Er zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers er omheen. 

Een keer in de twee maanden organiseren vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland, een Alzheimer Café in de gemeente Lochem, op de tweede dinsdagavond in de betreffende maand. Het Alzheimer Café wordt op verschillende locaties gehouden, telkens op een andere plek in de gemeente Lochem. Het café is een ontmoetingsplaats voor zowel jonge als oudere mensen met dementie, hun partners, familie en mantelzorgers en professionals. Per keer staat er een thema centraal.
Op dinsdagavond 12 september 2017 organiseert het Alzheimer Café Lochem een ontmoetingsavond in Kulturhus ’t Kruistpunt in Laren. Het thema is: ‘Hoe vertel en informeer ik mijn naaste omgeving als de diagnose dementie gesteld is’.
Baukje Oosterveld, maatschappelijk werker van verpleeghuis Sutfene, gaat met de aanwezigen in gesprek over hoe het voelt als je na een periode van een’niet pluis gevoel’ de diagnose dementie krijgt. De bedoeling van de avond is specifiek om het lotgenotencontact te bevorderen, om van elkaar te leren en te delen. Daarbij komen allerlei thema’s naar voren die in alle openheid besproken kunnen worden. Thema ’s kunnen zijn:
“Moet je wel alles benoemen naar je naaste omgeving”.
“Wie vertel je het wel, wie niet. En hoe vertel je het”.
“Hoe ga je om met de reacties van de mensen om je heen”.
“Hoe gaat het, en hoe voelt het als je partner niet meer thuis kan wonen, mag/moet je voor jezelf kiezen om de zorg vol te kunnen houden ”.
“Als je de zorg alleen wilt doen, kom je dan in een isolement”.
Baukje Oosterveld zal dit gesprek met haar vele jaren ervaring op dit gebied leiden en met veel praktijkvoorbeelden ondersteunen.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur, de koffie of thee staat dan voor u klaar. Het gesprek begint om 19.30 uur, de avond wordt rond 21.00 uur afgesloten.

Locatie
Kulturhus ’t Kruispunt, Verwoldseweg 1 te Laren.
Is het lastig om in Laren te komen, bel dan met Pita Lugthart, tel. 0573-250436. Voor vervoer kan worden gezorgd.

Informatie
Tel. 06-13514411(Regionale Alzheimer Telefoon)

N.B: Het laatste Alzheimer Cafés in 2017 vindt plaats op 14 november in De Hoge Weide in Lochem.

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail