Wanneer:
zondag 10 september 2017

Omschrijving

    Valcke

Op de fraaie boerderij ‘t Valcke, Valkeweg 3 in Eefde organiseert Stichting Stichting IJsselhoeven op zondag 10 september de ‘Sapdag & Meer’. U kunt de monumentale boerderij bezoeken, er zijn rondleidingen en theateracts. Ook zijn er ambachtelijke streekproducten te koop, zoals jam, walnotenolie en meel. Kinderen kunnen meedoen aan leuke doe-activiteiten en er zijn kraampjes met vaste planten en met de hand vervaardigde rieten manden.
Ook kunt u uw eigen appels en peren laten persen. En bovendien treden de Gorsselse boerendansers en leden van De Harmonie Gorssel-Eefde op.

Appels en persen
U kunt uw appels en peren laten persen door een sapmobiel. Voor het persen van fruit dient u zich vooraf aan te melden per email aan: . Daarbij uw naam, adres en telefoonnummer vermelden en hoeveel kilo (gave en rijpe) appels en peren u wilt laten verwerken. De minimum hoeveelheid die geperst kan worden is 75 kg. Niet aangemeld fruit kan helaas niet verwerkt worden op 11 september.

Rijksmonument
Boerderij ’t Valcke is een Rijksmonument van 200 jaar oud. Een aantal gebinten van de boerderij stammen zelfs al uit de 15de eeuw. Het is op 10 september ook Open Monumentendag en daarom zijn er om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur rondleidingen rondom deze monumentale boerderij.

Route
De boerderij ligt in het buitengebied van Eefde richting de IJssel op 4,4 km van het centrum van Gorssel. Het is een prachtige fietsroute via de Gorsselse en Eefdese Enk en de Valkeweg. De Valkeweg is een prachtige oude weg met zicht op de uiterwaarden en de IJssel.

Zie routebeschrijving op Google Maps

Deze interessante en gezellige dag voor jong en oud is van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail