Wanneer:
zaterdag 9 september 2017
Waar:
Tramstation

Omschrijving

    Fietstocht

Op zaterdag 9 september is het Open Monumentendag, met als thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. In Gorssel is vandaag het gerestaureerde Tramstation, zetel van de Historische Vereniging De Elf Marken, geopend. 
Het Tramstation is een van de startpunten van een fietstocht (onder het motto: ‘Naar buiten, lui!’) langs drie locaties waar tentoonstellingen zijn ingericht die inhaken op het landelijk thema van Open Monumentendag. De fietstocht voert vanuit Deventer naar Wilp en (via het pontje over de IJssel) naar het Gorsselse Tramstation. De fietstocht, die de drie onderwerpen verbindt, is natuurlijk ook in omgekeerde richting te rijden. De routebeschrijving is gratis verkrijgbaar op de drie locaties, en bij de algemene informatiestand op De Brink in Deventer.

Expositie Deventer
In het gebouw van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) in Deventer is een expositie gewijd aan de Deventer fietsenfabriek Burgers. Er zijn tweewielers te bewonderen, maar ook reclamemateriaal en veel foto's van de legendarische Eerste Nederlandsche Rijwielfabriek, destijds gevestigd aan de Rozengaarderweg in Deventer.

Expositie De Kribbe
Vanuit Deventer voert de fietsroute naar Wilp, waar in Museumcafé De Kribbe een groot aantal agrarische werktuigen te bewonderen is.

Tramstation Gorssel
Via de veerpont voert de tocht naar Gorssel, waar in het Tramstation een foto-expositie te zien is met het buitenleven als onderwerp. Bij het Tramstation kan ook een replica van de ZEGO-bus uit 1923 bekeken worden.

Informatie
Het Tramstation is op zaterdag 9 september geopend van 10.00-17.00 uur.
De exposities bij de SIED en De Kribbe zijn op zaterdag en op zondag van 10.00-17.00 uur geopend.

Locaties
De Kribbe: Weerdseweg 6a, 7384 CJ Wilp: www.dekribbe.nl
SIED: Pothoofd 121, 7411 BK Deventer: www.sied.nl
Het Tramstation (De Elf Marken): Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel: www.deelfmarken.nl

 

Locatie:
Tramstation


Locatie

Tramstation
Locatie:
Tramstation

Omschrijving

Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel
Het Tramstation ('tramhuisje') is in gebruik als werk- en
archiefruimte van de Historische Vereniging De Elf Marken
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail