Wanneer:
woensdag 20 september 2017

Omschrijving

    Dementie

Er zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café in Zutphen is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

In het kader van Wereld Alzheimer dag organiseert het Alzheimer Café Zutphen-Vorden op 20 september een bijzonder Café. Dit jaar bestaan de Alzheimer Cafés twintig jaar en dat wordt feestelijk gevierd tijdens een bijeenkomst voor mensen met dementie, mantelzorgers en professionals in de zorg. Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Zutphen is: Alzheimer en muziek.
Ervaringsdeskundige Ignar Rip verzorgt een interactieve lezing. Volgens Rip kan muziek de dagelijkse zorg voor iemand met dementie vergemakkelijken. Met een boeiende lezing zal hij aan de hand van voorbeelden tonen hoe hij muziek gebruikte bij zijn demente moeder. Muziek uit iemands jeugd is diep verankerd in het brein, het afspelen van favoriete muziek kan veel plezier geven en de stemming beïnvloeden.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Start van het programma
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen

Informatie
Secretariaat: tel. 06-13514411

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail