Wanneer:
woensdag 18 oktober 2017

Omschrijving

LevenseindeEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café in Zutphen is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Het thema van het Alzheimer Café in Zutphen op 18 oktober 2017 is: het zelfgekozen levenseinde van mensen met dementie.Het (zelfgekozen) levenseinde van mensen met dementie is een moeilijk en ingewikkeld onderwerp. Het is heel belangrijk hierover te praten.
Ans Duteweert, als consulente verbonden aan de Levenseindekliniek, zal op een begrijpelijke manier vragen behandelen zoals ‘wat is de betekenis van een wilsverklaring’, ‘welke zeggenschap heeft de naaste familie’, ‘wat is palliatieve sedatie’, ‘wat is een behandelverbod’. Ook vele andere praktische zaken zullen deze avond aan de orde komen, waarbij voldoende gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Start van het programma
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
N.B. Nieuwe locatie: Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116, 7206 KD Zutphen

Informatie
Secretariaat: tel. 06-13514411

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail