Wanneer:
dinsdag 17 oktober 2017

Omschrijving

TramboekDinsdag 17 oktober vindt om 14.30 uur in Het Spijk in Eefde een lezing plaats over de stoomtram Zutphen-Deventer door Hans Geerlink uit Gorssel.

Eind 2016 verscheen bij de Historische Vereniging De Elf Marken het boek Stoomtram Zutphen-Deventer 1926-1945. De lezing van medeauteur Hans Geerlink gaat over het onderzoek naar de geschiedenis van deze tramlijn. Waarom was er eigenlijk een tramlijn? Hoe verliep het tracé precies? Wat is er nu nog van te zien? Waarom waren er in Zutphen en Deventer functioneel vormgegeven stations gebouwd? En waarom was het station in Gorssel in een soort chaletstijl uitgevoerd? Wie maakten er gebruik van de tram en was er eigenlijk wel behoefde aan? Tijdens de lezing worden er veel mooie foto’s en ook enkele unieke filmbeelden getoond.

Iedereen is welkom in het Wijkontmoetingscentrum Het Spijk, Zutphenseweg 202 in Eefde. De entree is € 4, inclusief een kop koffie/thee en een drankje en een hapje in de pauze. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers Activiteiten & Welzijn Het Spijk Sutfene: en tel. 06–10566204.

Het Spijk, Zutphenseweg 202, 7211 EK Eefde.

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail