Wanneer:
zaterdag 2 december 2017
Waar:
Tramstation

Omschrijving

ElfMarkenOudefotoWie wordt hier ingehaald of uitgeleide gedaan?De Historische Vereniging De Elf Marken houdt op zaterdag 2 december 2017 een open huis in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4 te Gorssel. De deuren staan van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging zal in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.

In de uitbouw van het Tramstation zullen dan dia’s vertoond worden met afbeeldingen van personen of gebouwen uit de oude gemeente Gorssel. Deze keer zijn de foto’s afkomstig uit het fotoarchief van De Elf Marken. De eerdere sessie met onbekende foto’s, afkomstig waren uit het Regionaal Archief Zutphen, was een groot succes. Circa 45 van de 50 foto’s konden dankzij de hulp van de aanwezigen getraceerd worden. Ook bij het oplossen van de nieuwe voorraad onbekende foto’s heeft de vereniging weer ieders hulp nodig. Bij deze dus een oproep aan oudere inwoners van onze gemeente om aanstaande zaterdag daarbij te helpen.
Deze inloopdag biedt tevens een mooie gelegenheid om in de expositieruimte een aantal schilderijen van de uit Lochem afkomstige schilder Anton Lefeber (1923-2013) te bekijken. Deze uit een legaat verkregen schilderijenzijn te koop: voor € 50 kunt u eigenaar worden van een echte Lefeber. Al eerder, in maart 2016, waren er in het Tramstation werken van deze kunstenaar te zien.

Openingstijden Tramstation
Dinsdags van 14.00 tot 16.00 uur.
Donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Zaterdag 4 november open dag van 11.00 tot 15.00 uur.
Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

 

 

 

 

 

Locatie:
Tramstation


Locatie

Tramstation
Locatie:
Tramstation

Omschrijving

Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel
Het Tramstation ('tramhuisje') is in gebruik als werk- en
archiefruimte van de Historische Vereniging De Elf Marken
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail