Wanneer:
zaterdag 23 december 2017
Waar:
Kerk

Omschrijving

Zaterdagavond 23 december a.s. organiseert de Protestante Gemeente Gorssel/Epse een sfeervolle herdertjestocht. Een tocht voor iedereen die het kerstverhaal op een bijzondere manier wil beleven en meemaken. Tussen 18.45 uur en 19.30 uur kan er gestart worden vanaf de kerk.

HerdertjestochtPoster2017De Herdertjestocht wordt vanaf 2012 gehouden en is iedere jaar een groot succes. Dit jaar is het thema ’Engelen bestaan!'. Engelen komen veel voor in de bijbel en zijn natuurlijk niet weg te denken bij het kerstverhaal van Jozef en Maria op weg naar Bethlehem. Engelen die de blijde boodschap brachten aan Maria dat ze zwanger was en dat ze een zoon zal baren. En er was een engel die Jozef vertelde dat het goed is en dat hij kon trouwen met Maria. Ook de herders op het veld kregen bezoek van een engelenkoor die vertelden dat de ‘Koning’ was geboren.
Is het bijgeloof dat ieder mens een beschermengel heeft? Of zijn de mensen om ons heen engelen, maar zien we dat niet altijd! Kinderen noemen we ook vaak b(engeltjes).

Muziek en zang ontbreken zeker niet onderweg in de tocht, die dit keer, kort gezegd, via de Westronde, het terrein van de ‘Borkel’ oversteekt en via de Roskamwei weer uitkomt bij het kindje in de kribbe in de stal. Voor iedereen is er dan lekkere warme chocolademelk. Het belooft een bijzondere Herdertjestocht te worden voor jong en oud, traditioneel verlicht met 1000 lichtjes.

   

  

Locatie:
Kerk


Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail