Lange titel:
Lezing GKK: Japanse Prentkunst

Wanneer:
woensdag 17 januari 2018
Waar:
Residentie de Roskam

Omschrijving

PrentJapanGR‘De grote golf’, Kanagawa Oki Nami UraKunsthistoricus Max Putt houdt op 17 januari 2018 voor leden en niet-leden van de Gorsselse Kunstkring een lezing over Japanse prentkunst.

Van alle kunstvormen uit Japan is de prentkunst wellicht het populairst. Dit is mede te danken aan het feit dat de kleurrijke en exotische prenten vanaf ca. 1860 in grote aantallen naar Europa kwamen, waar ze een diepgaande invloed uitoefenden op onder andere de schilderkunst van de Franse impressionisten.
Maar wat zijn Japanse prenten eigenlijk? Hoe worden ze gemaakt, door wie en vanaf wanneer? 
Deze vragen worden beantwoord in deze lezing, die inzicht biedt in het ontstaan van Japanse prenten, welke verschillende soorten er zijn, wie tot de belangrijkste kunstenaars behoren die ze ontwierpen en hoe de Japanse prentkunst zich tot ver in de twintigste eeuw ontwikkelde.
Dit alles vond plaats tegen de achtergrond van de zgn. ‘Edo periode’, waarin Japan zich afsloot van de wereld, ruim twee eeuwen lang vrede kende en de maatschappij van het land een enorme ontwikkeling doormaakte. Het culmineerde in 1868 in de afschaffing van de samoeraiklasse en het herstel van de keizerlijke macht in de Meiji periode.
Aanvang lezing 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Belangstellende niet-leden zijn tevens welkom. Zij betalen € 10,-.

 

  

Locatie:
Residentie de Roskam


Locatie

Residentie de Roskam
Locatie:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail