Lange titel:
Museum MORE

Wanneer:
maandag 1 januari 2018 t/m zaterdag 1 januari 2050

Omschrijving

MORE Hans van Heeswijk Architects photo Luuk Kramer 425x163pxMuseum MORE is gevestigd in hartje GorsselMidden in de sfeervolle dorpskern van Gorssel bevindt zich het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme, Museum MORE. Er zijn werken te zien van toonaangevende Nederlandse kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Het museum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis aan de Hoofdstraat 28 (hoek Joppelaan) in Gorssel.
 

Charley Toorop280pxCharley Toorop, zelfportret met bontkraag

Museum MORE heeft de grootste collectie van magisch-realist Carel Willink en daarnaast topwerken van Pyke Koch, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher, Dick Ket, Charley Toorop en Jan Mankes. Verder werk van o.a. Edgar Fernhout, Jan van Tongeren, Johan Mekkink, Johan Ponsioen, Sal Meijer, Ferdinand Erfmann, fotografen Paul Huf en Erwin Olaf en mode-ontwerper Fong Leng. 
 

Exposities 
Museum MORE toont voortdurend een selectie van meer dan 100 werken uit de eigen collectie van Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar. Van Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch tot Carel Willink. Daarnaast zijn er door het jaar heen meerdere grote en kleinere exposities.
    

 • Vier realisten  - DE SERENE BLIK
  4 februari tot en met 13 mei 2018
  Museum MORE brengt 120 werken bijeen van vier grote Nederlandse realisten: Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel. De tentoonstelling omspant meer dan een eeuw realisme van topniveau. De vier kunstenaars worden vaak in één adem genoemd, maar zij worden nu voor het eerst bijeengebracht.

  
Werken van de 4 realisten, v.l.n.r.:  Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel, en helemaal onderaan deze pagina een video-impressie van de tentoonstelling:

RealistenCombiKL

 

  
  
Museum MORE

 • MORE logotrans200x105Geopend van dinsdag t/m zondag
  van 10.00 tot 17.00 uur (Ruurlo: 11-17 uur)
 • Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel
  Tel. 0575-760300
 • Meer over Museum MORE 

   

  

   

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail