Lange titel:
Museum MORE

Wanneer:
maandag 1 januari 2018 t/m zaterdag 1 januari 2050

Omschrijving

Geopend:     Dinsdag t/m zondag, van 10.00 tot 17.00 uur
Adres:          Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel
  

MORE Hans van Heeswijk Architects photo Luuk Kramer 425x163pxMuseum MORE is gevestigd in hartje GorsselMidden in de sfeervolle dorpskern van Gorssel bevindt zich het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme, Museum MORE. Er zijn werken te zien van toonaangevende Nederlandse kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Het museum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis aan de Hoofdstraat 28 (hoek Joppelaan) in Gorssel.
 

Charley Toorop280pxCharley Toorop, zelfportret met bontkraag

Museum MORE heeft de grootste collectie van magisch-realist Carel Willink en daarnaast topwerken van Pyke Koch, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher, Dick Ket, Charley Toorop en Jan Mankes. Verder werk van o.a. Edgar Fernhout, Jan van Tongeren, Johan Mekkink, Johan Ponsioen, Sal Meijer, Ferdinand Erfmann, fotografen Paul Huf en Erwin Olaf en mode-ontwerper Fong Leng. 
 

Exposities 
Museum MORE toont voortdurend een selectie van meer dan 100 werken uit de eigen collectie van Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar. Van Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch tot Carel Willink. Daarnaast zijn er door het jaar heen meerdere grote en kleinere exposities. 
  

Huidige en verwachte exposities: 

   

 • KEES TIMMER - Mens & Dier
  23 sept 2018 - 6 jan 2019
  Kees Timmer Tijgers na 1973 Collectie Anton Vrede Rotterdam foto Bob GoedewaagenKees Timmer, Tijgers, na 1973, collectie Anton Vrede Rotterdam, foto Bob GoedewaageEr zijn kunstenaars die het verdienen om telkens weer herontdekt te worden. Zo ook Kees Timmer (1903-1978). Door zijn eigenzinnige verbeelding van mens & dier is Timmer niet makkelijk te plaatsen in de Nederlandse kunstgeschiedenis van de 20ste eeuw. Zijn kleurrijke, humoristische werken hebben soms ook een donkere ondertoon. En Timmers dieren hebben vaak menselijke trekjes. Hij houdt je een spiegel voor en in dat spiegelbeeld herken je wellicht meer van jezelf dan je lief is.
    
 • JOHAN POLET - Beeldhouwer
  23 sept 2018 - 6 jan 2019
  Paul de Lussanet Johan Polet 325pxLinks: Paul de Lussanet (De Muze, 2015) en rechts Johan Polet (werkend aan het standbeeld van Ferdinand Domela Nieuwenhuis, 1931)Johan Polet (1894-1971) was een pionier die ertoe deed en werd vaak in een adem genoemd met John Rädecker en Hildo Krop. Zijn figuren uit de jaren twintig behoren tot de zeldzame goede voorbeelden van Neder­landse expressionistische beeld­houw­kunst. Hij kreeg belangrijke openbare opdrachten, zoals het Domela Nieuwenhuis-monument in Amsterdam (1931).
    
 • PAUL DE LUSSANET - La Joie de Peindre
  7 okt - 6 jan 2018 (verlengd)
  Paul de Lussanet (1940), schilder in hart en nieren, is de belichaming van ‘la joie de peindre’. In Museum MORE exposeert hij zijn nieuwe oogst, waar het pure schilderplezier meer dan ooit van afspat. De Lussanet, een van de laatste Larense bohémien-schilders, creëert al 50 jaar een expressief, poëtisch en kleurrijk universum. Het vrouwelijk naakt is een steeds terugkerend thema binnen zijn oeuvre. Geliefd element in De Lussanets werk is het zorgeloze en zonovergoten leven in Zuid-Frankrijk.
     

 • DE BROERS BARRAUD - 4 Zwitserse realisten
  MORE broers Barraud CHFrançois Barraud, La tailleuse de soupe, 1933, particuliere collectie Zwitserland20 jan - 12 mei 2019
  Vier getalenteerde broers in de jaren ’20 en ’30. De Barrauds zijn een goed bewaard geheim van Zwitser­land en zij zijn het waard om ontdekt te worden buiten Zwitser­land, omdat hun schilderijen belangrijke vertegen­woordigers zijn van het Europese realisme uit het interbellum. Nederland kan in 2019 voor het eerst kennis maken met de Barrauds en met tientallen van hun imposante figuur­stukken, verstilde stillevens en indringende portretten, vaak met een raadsel­achtige twist.

   

 

Museum MORE

 • Geopend van dinsdag t/m zondag
  van 10.00 tot 17.00 uur (Ruurlo: 11-17 uur)
 • Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel
  Tel. 0575-760300
 • Meer over Museum MORE 

 

Uitzending van Nederland heeft 't! van RTL4 over Museum MORE:

aa    

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail