Lange titel:
Museum MORE

Wanneer:
maandag 1 januari 2018 t/m zaterdag 1 januari 2050

Omschrijving

Geopend:  Dinsdag t/m zondag, van 10.00 tot 17.00 uur
Adres:       Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel

  

MORE Hans van Heeswijk Architects photo Luuk Kramer 425x163pxMuseum MORE is gevestigd in hartje GorsselMidden in de sfeervolle dorpskern van Gorssel bevindt zich het grootste museum voor Neder­lands Modern Realisme, Museum MORE. Er zijn werken te zien van toon­aangevende Neder­landse kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Het museum is gevestigd in het voormalige gemeente­huis aan de Hoofdstraat 28 (hoek Joppelaan) in Gorssel.
 

Charley Toorop280pxCharley Toorop, zelfportret met bontkraag

Topwerken
Museum MORE heeft de grootste collectie van magisch-realist Carel Willink en daarnaast topwerken van Pyke Koch, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher, Dick Ket, Charley Toorop en Jan Mankes. Verder werk van o.a. Edgar Fernhout, Jan van Tongeren, Johan Mekkink, Johan Ponsioen, Sal Meijer, Ferdinand Erfmann, fotografen Paul Huf en Erwin Olaf en mode-ontwerper Fong Leng. 
 

Exposities
Museum MORE toont voortdurend een selectie van meer dan 100 werken uit de eigen collectie van Neder­landse realisten van de afgelopen 100 jaar. Van Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch tot Carel Willink. Daar­naast zijn er door het jaar heen meerdere grote en kleinere exposities. 
 

 

Huidige en verwachte exposities: 

    

 • Meredith Frampton A Game of Patience 1937 Ferens Art Gallery Hull Museums Estate of Meredith FramptonKLMeredith Frampton, A Game of Patience, 1937, Ferens Art Gallery: Hull Museums © Estate of Meredith FramptonFOR REAL 
  Britse Realisten uit de jaren '20 en '30
  15 sept - 5 jan 2020 

  Museum MORE toont een zorg­vuldige selectie van top­werken die een divers en fantastisch beeld schetsen van de artistieke ontwik­kelingen aan de andere kant van Het Kanaal in de roaring twenties en dirty thirties. Verwant aan het inter­nationale neo­realisme maar soms ook onmis­kenbaar Brits. Elegante stiff-upper-lip portretten, naïeve working-class taferelen, roerloze land­schappen en stads­gezichten, vervreem­dende stil­levens maar ook expressieve, intense werken.
    

 

Museum MORE

 • Geopend van dinsdag t/m zondag
  van 10.00 tot 17.00 uur (Ruurlo: 11-17 uur)
 • Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel
  Tel. 0575-760300
 • Meer over Museum MORE 

 

  

Uitzending van Nederland heeft 't! van RTL4 over Museum MORE:

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail