Lange titel:
Lezing De Elf Marken: architectuur in Gelderland

Wanneer:
donderdag 25 januari 2018
Waar:
Kerk Epse

Omschrijving

Radio KootwijkVoormalig zendstation Radio Kootwijk op de VeluweOp donderdag 25 januari 2018 houdt kunsthistorica Monique Hafkamp uit Ugchelen in het kerkje van de Protestantse Gemeente in Epse een lezing over architectuur door de eeuwen heen in Gelderland.

Monique heeft kunstgeschiedenis en Italiaans gestudeerd in Nijmegen, Rome en Florence. Tijdens haar studie heeft ze veel gereisd door diverse landen om naar kunst en architectuur te kijken. Ook heeft ze zich verdiept in kostuumgeschiedenis. Het reizen doet ze nog steeds. Een aantal maanden per jaar begeleidt ze culturele reizen naar diverse bestemmingen in Europa. De andere helft van het jaar geeft ze cursussen en lezingen over kunst en cultuur en kostuumgeschiedenis.
Monique Hafkamp heeft een brede belangstelling, die ze graag deelt met anderen, waarbij ze informatie over de ontwikkelingen in de beeldende kunst aan belangrijke historische gebeurtenissen verbindt. Op deze manier laat ze zien hoe kunst een deel is van de geschiedenis van de mens.

Gedurende de lange en rijke geschiedenis van Gelderland hebben bewoners vanaf het Neolithicum tot heden min of meer hun sporen achtergelaten in het gebied dat nu de provincie Gelderland vormt: grafheuvels van de klokbekercultuur, een Romeinse tempel in Elst, kastelen, gotische kerken, buitenplaatsen en naoorlogse openbare gebouwen.
Aan de hand van diverse voorbeelden neemt Monique Hafkamp u mee op een denkbeeldige reis door de tijd. U maakt niet alleen kennis met de algemene ontwikkelingen in de bouwkunst, maar ook krijgt u iets te horen en te zien over een aantal bijzondere gebeurtenissen in de historie van Gelderland die tot uitdrukking komen in de architectuur. Bovendien komen enkele voorbeelden van architectuur in Gorssel aan bod.

Ook niet-leden zijn welkom. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,-. 
De deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur.

 

 

 

Locatie:
Kerk Epse


Locatie

Kerk Epse
Locatie:
Kerk Epse

Omschrijving

Kerk en dorpshuis 'De Opgang',  Lochemseweg 36, Epse
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail