Lange titel:
Lezing bijenteelt in Nieuw Zeeland en Australië

Wanneer:
donderdag 15 februari 2018
Waar:
Stayokay Gorssel

Omschrijving

Donderdagavond 15 februari organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging afdeling Gorssel een lezing in het gebouw van Stayokay De Kleine Haar in de Kring van Dorth.

Bijen325pxHennie Kroese zal die avond verslag doen van zijn reis naar beide landen. Op internet had hij via imkerfora contact gelegd met een geëmigreerde Nederlandse imkerfamilie en vervolgens is hij op pad gegaan. In Australië bezocht hij diverse imkerbedrijven, een koninginnenteler en meerdere honing productiebedrijven. Daarnaast ging hij op bezoek bij een honing verwerkende fabriek, en leveranciers van imker materialen en kunstraat. Het volledige proces van productie tot verwerking is dus aan de orde geweest. In Nieuw Zeeland was er de kans om de jungle in te gaan en een bezoek te brengen aan het vulkanische gebied in Roturoa. Aan de hand van diverse filmfragmenten zal Hennie Kroese met de aanwezigen de bijzonderheden delen van het houden van bijen in deze landen.

De lezing start om 20.00 uur. Entree bedraagt € 5,- incl. koffie/thee.
Inloop vanaf 19.30 uur.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de NBV Gorssel via het e-mailadres: . Graag tevens even aanmelden via dit adres.

  

Locatie:
Stayokay Gorssel


Locatie

Stayokay Gorssel
Locatie:
Stayokay Gorssel

Omschrijving

Stayokay Gorssel 'de Kleine Haar'
Dortherweg 34, 7216 PT Kring van Dorth
Telefoon 0573-431615
Locatie op Google Maps
Website

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail