Lange titel:
Passieconcert in de kerk in Gorssel

Wanneer:
vrijdag 9 maart 2018
Waar:
Kerk

Omschrijving

Passie2018 kleinOp 9 maart 2018 wordt in de protestantse kerk in Gorssel een bijzonder passieconcert verzorgd door het Basilius College uit Utrecht. Er worden werken uitgevoerd van Schütz, Kuhnau en Distler.
Het ensemble dat grotendeels bestaat uit beroepsmusici (zangers en dirigenten) en op hoog niveau muziek uitvoert, brengt a capella drie koorwerken ten gehore. Een van de vaste bassen in dit ensemble is Bert van Kooten, cantor-organist in Gorssel.

Schütz, Kuhnau en Distler
Van Heinrich Schütz (1585-1672) wordt een dubbelkorig werk uitgevoerd. Het koor wordt daarbij in twee groepen verdeeld en zingt de tekst (Mattheus 26, 26-29) ‘Unser Herr Jesus Christus in der Nacht da, er verraten ward’. Vervolgens klinkt een compositie van Johann Kuhnau (1660-1722):’Tristis est anima mea’ (‘mijn ziel is bedroefd’), speciaal geschreven voor Witte Donderdag. Het derde koorwerk bestrijkt het grootste deel van het concert. Het is de Choral-Passion van Hugo Distler (1908-1942). Distler besloot tot het schrijven van dit werk nadat hij zelf de Mattheus Passion van Heinrich Schütz had gehoord. De Choral-Passion bevat polyfone koorgedeelten, diverse koralen en solopartijen zoals de evangelist/verteller en de Christuspartij.

Informatie
Het concert begint om 20.00u. De kerk is open vanaf 19.15u. Er is geen pauze, maar wel de mogelijkheid om voor aanvang van het concert koffie te drinken en na het concert is er gelegenheid voor een drankje.
Kaarten zijn voor € 15,- verkrijgbaar aan de kassa bij de kerk op de avond van het concert of voor € 13,50 in de voorverkoop te bestellen via de website van het koor: Website Basilius College.

 
Locatie:
Kerk


Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail