Lange titel:
‘Albatross’, een film over albatrossen en plasticsoep

Wanneer:
donderdag 5 april 2018
Waar:
Kerk

Omschrijving

Albatros kleinOp uitnodiging van de Stichting Marke Gorsselse Heide vertoont de Amerikaanse fotograaf Chris Jordan op 5 april in de protestantse kerk in Gorssel zijn film ‘ALBATROSS’ (2017).

De Amerikaanse fotograaf Chris Jordan verbleef, verspreid over een periode van vier jaar, 94 dagen op Midway, een afgelegen atol in de noordelijke Stille Oceaan, ergens tussen Hawaï en Tokio. Hij filmde er de albatrossen, die de ring van eilandjes gebruiken om er in kolonies te broeden. Zijn film is niet zomaar een natuurdocumentaire, maar eerder een onthullend en existentieel onderzoek naar leven, verlies en liefde. Prachtig, indringend en uiteindelijk inspirerend, neemt de film ‘Albatross’ de kijker mee op een reis naar dit afgelegen eiland, dat maar weinig mensen ooit te zien krijgen. Een mengeling van een fraai portret van een bijzondere zeevogelsoort én van de rauwe werkelijkheid van de ‘plasticsoep’.

Chris Jordan (1963) is een Amerikaanse kunstenaar en fotograaf, wil niet alleen zijn film, maar ook zijn ervaringen met de albatroskolonie op Midway met het publiek delen.  
De film wordt vertoond op 5 april om 20.00 uur in de protestantse kerk, Dorpstraat 27 te Gorssel. De film wordt voorafgegaan door een korte introductie en rond 21.40 uur kunt u in gesprek met filmmaker Chris Jordan en napraten. De toegang is gratis.

  

Locatie:
Kerk


Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail