Lange titel:
'Hier ben ik' - Film en gesprek

Wanneer:
dinsdag 10 april 2018
Waar:
De Brink

Omschrijving

In mei 2017 is in tientallen filmhuizen in Nederland de film ‘Hier ben ik’ in première gegaan. In deze film is ds. Ad van Nieuwpoort en een aantal van zijn gemeenteleden geportretteerd.

Levensvragen
HierBenIKEen topmanager die bijna sterft tijdens de New York marathon maar weigert op te geven, een vrouw die niet kan verwerken dat ze na haar echtscheiding haar upperclass status verliest en twee jonge, ambitieuze financials die geconfronteerd worden met een onverwerkt familieverleden. Op zondag bezoeken zij de kerk in Bloemendaal waar dominee Ad van Nieuwpoort een alternatief biedt voor ons jachtige bestaan, ons negatieve zelfbeeld, onze verstikkende ambities, kortom onze worsteling met het gewone leven.
Van Nieuwpoort is niet per sé op zoek naar de antwoorden op de vraag hoe je moet leven. Door zich in te graven in de oeroude teksten uit de Bijbel legt hij een treffend verband met het leven van nu waarin burn-outs, stress, boventalligheid, heldendom en angst voor verlies zo oud als de mens zelf blijken te zijn. Dat inzicht biedt troost en verlichting om verder te kunnen.
De film laat ook de worstelingen van de dominee zelf zien, met zijn gezin, zijn vader en zijn ambities. Daarmee blijft hij vooral ook een mens, kwetsbaar en op zoek naar verdieping van het bestaan. Zo probeert hij tegenwicht te bieden aan nihilisme.

Uniek
De film biedt een zeldzaam inkijkje in de rol die het geloof en de geloofsgemeenschap vervult in het leven van mensen. De film biedt een kans om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema.

De avond staat onder leiding van Daan Bargerbos.
Aanvang 19.30 uur.
Toegang vrij, na afloop kunt u een vrije gift achterlaten.

  

 

Locatie:
De Brink


Locatie

De Brink
Locatie:
De Brink

Omschrijving

De Brink is het bijgebouw van de kerk in Gorssel
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail