Lange titel:
Alzheimer Café Lochem: muziek en dementie

Wanneer:
vrijdag 13 april 2018
Waar:
Lochem

Omschrijving

AlzheimerMuziek kleinEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers er omheen.

Vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland, organiseren maandelijks een Alzheimer Café in de gemeente Lochem.
Op vrijdag 13 april 2018 is er een ontmoetingsochtend waarin u kunt ervaren wat muziek kan doen. Te gast is Koen van Ravensberg, die onder meer werkt als muziekagoog. Een muziekagoog gebruikt muziek als middel om mensen te ondersteunen. Koen heeft de afgelopen jaren een brede ervaring opgebouwd als muziekagoog met allerlei verschillende doelgroepen. Koen van Ravensberg zal op deze ochtend vertellen over zijn werkwijze, maar zal de bezoekers ook zelf laten ervaren wat samen muziek maken kan betekenen. Er zal tijd zijn voor vragen en uitwisselen van ervaringen. Steeds meer wordt aangetoond hoe belangrijk muziek is, onder andere in relatie tot het dementieproces. Muziek en bewegen houden de hersenen actief en kunnen het dementieproces vertragen. Het is zelfs mogelijk dat mensen weer beter kunnen functioneren wanneer ze tijdens de activiteit luisteren naar hun eigen muziek. Mensen kunnen emotioneel geraakt worden of er kunnen opeens herinneringen naar boven komen.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.
U bent van harte welkom vanaf 10.00 uur, de koffie of thee staat dan voor u klaar. Het gesprek begint om 10.30 uur, de ochtend wordt rond 12.00 uur afgesloten.

Locatie
Eetcafé Scholten, Bierstraat 4 (achteringang: Achterstraat), Lochem

Informatie
Tel. 06-13514411(Regionale Alzheimer Telefoon)

Locatie:
Lochem


Locatie

Locatie:
Lochem

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail