Lange titel:
Menwedstrijden (SMW) bij Achter 't Peerd

Wanneer:
zaterdag 7 april 2018 t/m zondag 8 april 2018
Waar:
Koetsiersver. Achter 't Peerd

Omschrijving


AchterPeerdKL2Op 7 en 8 april 2018 worden er weer menwedstrijden gehouden op en rond het terrein van Koetsiervereniging Achter ’t Peerd bij de Gorsselse Heide. Dit paardensportevenement met aangespannen paarden begon dertig jaar geleden als een onderlinge wedstrijd, maar is uitgegroeid tot een nationaal bekende en erkende krachtmeting waaraan rijders met enkel-, twee-, vierspannen en tandems uit het hele land graag aan meedoen.

AchterPeerdKL5Het is een ‘samengestelde menwedstrijd’ kortweg SMW dat uit drie onderdelen bestaat. Op zaterdag vinden in drie dressuurbanen de dressuurproeven plaats, waarna elke deelnemer zich vervoegt naar de vaardigheid om daar binnen een bepaalde tijd een uitgezet parcours met pionnen met daarop ballen, zonder deze er af te laten vallen, af te leggen. Op zondag is de marathon, deze bestaat uit een wegtraject van circa 6 kilometer, een wegtraject van 1 kilometer en daarna de hindernissen met trajecten op het clubterrein, waaronder de waterbak. Deze hindernissen moeten zo snel mogelijk en foutloos worden afgelegd.

Op het terrein is een horecatent, snackwagen en zijn meerdere koffiekraampjes, toiletten en een springkussen voor de kinderen aanwezig. Ook is er een strodorp ingericht waar een aantal bedrijven en verenigingen zich presenteren die een relatie met de paardensport hebben.

De beide wedstrijddagen beginnen om 8.00 uur en zondag tegen 17.30 uur is de prijsuitreiking.

U vindt het wedstrijdterrein aan de Elzerdijk 44, net naast de Kartingbaan in Eefde. Parkeren kan vlakbij het terrein, volg op de Elzerdijk de borden 'Parkeren Bezoekers'. U bent van harte welkom op beide dagen om te genieten en te leren van deze edele sport. Voor een plattegrond, kijk onderaan deze pagina.

   

 

aa

bb

cc

 

Locatie:
Koetsiersver. Achter 't Peerd


Locatie

Locatie:
Koetsiersver. Achter 't Peerd

Omschrijving

Terreinen van Koetsiers­vereniging Achter 't Peerd, Elzerdijk 44, Eefde
(naast de kartbaan, bij de Gorsselse Heide) 
Website van Achter 't Peerd
Locatie op Google Maps

  

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail