Lange titel:
Lezing GKK: Wonderbaarlijke kunst van Escher

Wanneer:
woensdag 18 april 2018
Waar:
Residentie de Roskam

Omschrijving

BelvedereEscher kleinEscher, Belvédère (litho, 1958)Op woensdagavond 18 april vertelt kunsthistoricus drs. Micky Piller bij de Gorsselse Kunstkring over het werk van Maurits Cornelis Escher. 

Velen zijn verrast als ze horen dat M.C. Escher (1898-1972) een Nederlandse graficus is. We kennen zijn prenten op posters in het wiskundelokaal of in de wachtkamer van de tandarts. De waterval waarin het water omhoog stroomt, met trappen waar aan de boven- en onderkant mensen lopen. Escher als breinbreker met wiskundige grappen en grollen. Inmiddels is er een kentering en leidt zijn werk tot zeer succesvolle tentoonstellingen in binnen- en buitenland en binnenkort ook in het Fries Museum ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.
Drs. Micky Piller, de eerste conservator van het biografisch museum ‘Escher in Het Paleis’ in Den Haag, houdt een verhaal over het werk van Escher en haar ontdekkingen waardoor het mogelijk wordt met een frisse blik naar zijn oeuvre te kijken. 
Frans op den Kamp geeft na afloop van de lezing een korte presentatie met achtergrondinformatie en een verrassende ontwikkeling over ‘de onmogelijke kubus’, zoals die te zien is op Eschers lithografie ‘Belvédère’ uit 1958. 

De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in Residentie de Roskam (achter Restaurant Loetje, Hoofdstraat 26 te Gorssel). De zaal is open om 19.30 uur. Belangstellende niet-leden zijn welkom en betalen € 10. 

Locatie:
Residentie de Roskam


Locatie

Residentie de Roskam
Locatie:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail