Lange titel:
Optreden Yentl Flavour in de kerk

Wanneer:
vrijdag 4 mei 2018
Waar:
Kerk

Omschrijving

Yentl flavour kleinOp de avond van de jaarlijkse dodenherdenking, na de stille tocht, treedt de groep Yentl Flavour op in de kerk in Gorssel, met het programma ‘Stemmen uit het verleden’.

Melancholie, klanken van liefde, geluk en wanhoop zorgen voor afwisseling in stijlen en sfeer bij een optreden van Yentl Flavour. Jiddische liederen, enkele instrumentals, klassiek getinte titels, eigen werk en een lied uit de Mauthausen cyclus van Mikis Theodorakis zullen het deze avond niet moeilijk maken even stil te staan bij een periode die ver weg lijkt maar die nog steeds doorwerkt, zoals elke oorlog sporen nalaat die niet zomaar uitwisbaar zijn.
Yentl Flavour wordt gevormd door Anna Maria Roos (zang), Lizelore Molier (viool en zang) en Allert van der Heijden op gitaar. Zij hebben elkaar zes jaar geleden gevonden in het brengen van muziek die raakt en ontroert.
Anna Maria Roos vindt het een uitdaging om met haar stem recht te doen aan de zo verschillende stijlen die klinken. Lizelore studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vond na verschillende symfonieorkesten de weg naar een kleinere en intiemere groep met plek voor eigen creativiteit. Allert heeft zich als gitarist via allerlei stromingen en bij heel verschillende muzikale activiteiten ontwikkeld van pop, folk tot klassiek. Hij was ook in Gorssel actief bij verschillende theaterweekends.
het verleden - de actualiteit dwingt in feite steeds weer tot de vraag waar voor of tegen is te kiezen.
De voorstelling vindt plaats in de kerk in Gorssel en sluit aan op de stille tocht, om 20.45 uur.
De toegang is gratis. Een gift bij het verlaten van de kerk wordt zeer op prijs gesteld. 

Locatie:
Kerk


Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail