Lange titel:
Alzheimer Café Lochem: het belang van bewegen bij dementie

Wanneer:
vrijdag 11 mei 2018
Waar:
Lochem

Omschrijving

AlzheimerBeweging kleinBewegen bij dementie is belangrijkEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers er omheen.

Vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland, organiseren maandelijks een Alzheimer Café in de gemeente Lochem. 
Op vrijdag 11 mei 2018 is er een ontmoetingsochtend waarin aandacht is voor het belang van het in beweging blijvenbij dementie. Bewegen voor mensen met een dementie is belangrijk, omdat het een middel is om het dementieproces te vertragen. Als je elke dag beweegt, wordt de doorbloeding in de hersenen beter vanwege het in gang zetten van fysieke functies. De hersenen krijgen meer prikkels. Er worden stoffen aangemaakt die goed zijn voor het brein. Trees Woltjer, van beroep fysiotherapeute, verzorgt deze bijeenkomst.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.
U bent van harte welkom vanaf 10.00 uur, de koffie of thee staat dan voor u klaar. Het gesprek begint om 10.30 uur, de ochtend wordt rond 12.00 uur afgesloten.

Locatie
Eetcafé Scholten, Bierstraat 4 (achteringang: Achterstraat), Lochem

Informatie
Tel. 06-13514411(Regionale Alzheimer Telefoon)

Locatie:
Lochem


Locatie

Locatie:
Lochem

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail