Lange titel:
Open dag De Elf Marken met expositie Edith Geleijn

Wanneer:
zaterdag 5 mei 2018
Waar:
Tramstation

Omschrijving

Geleijn1 kleinDe Historische Vereniging De Elf Marken houdt op zaterdag 5 mei 2018 een open huis in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4 te Gorssel. De deuren staan van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging zal in het Tramstation aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.In de presentatieruimte van het Tramstation zullen op de open dag films vertoond worden die in verband staan met de bezetting en de bevrijding van deze regio.

Expositie
Vanaf donderdag 3 mei tot en met 7 juni 2018 is op het perron van het Tramstation in Gorssel een expositie (‘Landschappen’) van het werk van Edith Geleijn te zien. Edith Geleijn begon in 2002 met schilderen. Ze is autodidact en ontwikkelde zich verder via cursussen.
Geleijn2 kleinDe werken van Edith, opgezet in acryl, worden gekenmerkt door een intense gelaagdheid. Haar eerste interesse lag bij portret en model, waarbij ze in haar werk de expressiviteit van kleuren gebruikte om de ingetogenheid te benadrukken. In de loop van de jaren verlegde Edith haar onderwerp steeds meer naar het landschap. Opvallend is de serie over Zweeds Lapland in blauwtinten, diffuus en krachtig tegelijk. De grootse, woeste en lege landschappen hebben diepe indruk op haar gemaakt. Het zijn composities van rotsen, sneeuw en lucht.

Op zaterdag 5 mei zal Edith tijdens de open dag van het Tramstation aanwezig zijn om vragen over haar werk te beantwoorden. 

Openingstijden Tramstation
Dinsdags van 14.00 tot 16.00 uur.
Donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Zaterdag 4 november open dag van 11.00 tot 15.00 uur.
Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Locatie:
Tramstation


Locatie

Tramstation
Locatie:
Tramstation

Omschrijving

Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel
Het Tramstation ('tramhuisje') is in gebruik als werk- en
archiefruimte van de Historische Vereniging De Elf Marken
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail