Lange titel:
Groentenfeest op tuinderij De Veldhof

Wanneer:
zaterdag 12 mei 2018
Waar:
Tuinderij de Veldhof

Omschrijving

Veldhof2 kleinTuinderij De Veldhof in Joppe verandert op 12 mei in één groot groentenfeest. Die dag is de tuin van 11.00 uur tot 16.00 uur toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft voor de producten die er op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier worden geteeld.Niet alleen mag je er vrij rondlopen, je kunt ook proeven hoe het smaakt als groenten vers van het land direct worden bereid. Er is een proeverij waar diverse hapjes worden klaargemaakt. De tuinders Eddy, Valérie en Frans verzorgen rondleidingen over de tuin. Ze vertellen over de wijze waarop ze niet ten koste van, maar juist in samenwerking met de natuur opereren. Ook zullen de bijenkorven en de paddenpoel niet vergeten worden. Deze leveren namelijk een welkome hulp bij de bestrijding van slakken en insecten die minder welkom zijn.

Veldhof1 kleinDe Veldhof tijdens het oogstfeest in september 2017. Zo zal het er ook op 12 mei 2018 uitzien (foto Janet Ossebaard)Wie zich als deelnemers van de tuinderij laat inschrijven kan meteen een pakket verse groenten meenemen, ter plekke geoogst door een van de tuinders. Verder is het mogelijk een fruitboom te adopteren. Er wordt dan direct een metalen plaatje met naam gemaakt en bij de gekozen boom geplaatst. Er allerlei activiteiten, ook voor kinderen. En natuurlijk is er muziek.
Op de tuin zijn ook twee kruidenspiralen gebouwd. Dit is een bijzondere manier van kweken, waarbij alle kruiden de hoeveelheid zon en de vochtigheid van de grond krijgen die ze nodig hebben.
De Veldhof is een tuinderij waar groenten worden geteeld op een manier die ook wel permacultuur wordt genoemd. Mensen die groenten van de tuinderij betrekken sluiten een overeenkomst en krijgen wekelijks verse en gezonde groenten (dezelfde dag geoogst).Het kweken en de keuze van de groenten gaat overigens in overleg met deelnemers. Er zijn meewerkdagen en er worden regelmatig educatieve bijeenkomsten op de Veldhof gehouden. De tuin is te vinden in Joppe op de kruising van de Marsweg en de Veldhofstraat.

 

Locatie:
Tuinderij de Veldhof


Locatie

Tuinderij de Veldhof
Locatie:
Tuinderij de Veldhof

Omschrijving

Hoek Veldhofstraat/Marsweg
Vanuit Gorssel de Veldhofstraat nemen.
De tuinderij zit net over het spoor rechts.
Locatie op Google Maps

  
  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail