Lange titel:
Alzheimer Café Lochem: Fit-ART

Wanneer:
vrijdag 8 juni 2018
Waar:
Lochem

Omschrijving

LogoFitARTEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers er omheen. Vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland, organiseren maandelijks een Alzheimer Café in de gemeente Lochem. 

Op vrijdagochtend 8 juni 2018 komenAnita Kunst en Tineke Posthumus van stichting Fit-ART naar het Alzheimer Café in Lochem. Fit-ART is vier jaar geleden opgericht om via kunstzinnige activiteiten o.l.v. professionele kunstenaars bij te dragen aan de ontwikkeling, leefplezier en welzijn van senioren en andere groepen in de samenleving. Anita en Tineke vertellen over hun plannen voor nieuwe activiteiten in Lochem en omstreken en het oprichten van de Fit-ART Academie. 
De Fit-ART Academie biedt interessante kunstzinnige lessen en actieve bijeenkomsten voor senioren mét(!) en zonder geheugenproblemen. Bijvoorbeeld in ‘KunstmoNUment’, waar je met een groep o.l.v. Helene Gandolfi beroemde schilderijen van wereldkunstenaars kunt ontdekken. Je ontdekt of ontwikkelt je eigen talent in ‘Atelier Fleurrijk’. Hou je van muziek en lekker bewegen, dan kun je dansen bij deUrban Oud-Fitters’. En ook zijn er plannen voor een ‘Fusion-Band’, waar oudere amateur-muzikanten muziek maken samen met professionele muzikanten.
Fit-ART wil in haar activiteiten graag aansluiten bij ieders wensen. De presentatie op 8 juni is daarom ook dé gelegenheid om zelf met voorstellen voor activiteiten te komen. 

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.
U bent van harte welkom vanaf 10.00 uur, de koffie of thee staat dan voor u klaar. Het gesprek begint om 10.30 uur, de ochtend wordt rond 12.00 uur afgesloten.

Locatie
Eetcafé Scholten, Bierstraat 4 (achteringang: Achterstraat), Lochem

Informatie
Tel. 06-13514411(Regionale Alzheimer Telefoon)

Locatie:
Lochem


Locatie

Locatie:
Lochem

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail