Lange titel:
A.L. Snijders te gast bij Gorsselse Kunstkring

Wanneer:
maandag 20 augustus 2018
Waar:
Residentie de Roskam

Omschrijving

SnijdersHPDe Tijd kleinA.L. Snijders (Illustratie HP/De Tijd)Op maandagavond 20 augustus 2018, bij het begin van het nieuwe seizoen, houdt schrijver A.L. Snijders bij de Gorsselse Kunstkring een voordracht. 
Luisteraars van het zondagochtendprogramma op NPO Radio 4 kennen hem zeker. Prompt om kwart voor negen klinkt zijn sonore bas terwijl hij zijn Zeer Korte Verhalen voorleest.

A.L. Snijders (synoniem voor Peter C. Müller) debuteerde in 1992 en maakte nadien furore als auteur van columns (onder andere bij Het Parool). Hij is de uitvinder van een nieuw literair genre dat het ‘zeer korte verhaal’ wordt genoemd, afgekort ZKV. In 2010 ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre en hij is een graag geziene gast op literaire podia. 
Sinds 1971 is de in Amsterdam geboren schrijver woonachtig in Klein Dochteren. 

Ik doe wel of ik een rationalist ben die zijn beslissingen neemt op grond van controleerbare argumenten, maar dat is in werkelijkheid niet zo, ik beslis op de stem van vage, nauwelijks waarneembare impulsen, die ik dan later met redenen omkleed, zodat alles toch netjes lijkt en ik mezelf weer kan beschouwen als een volwassen en redelijk burger (A.L. Snijders, Heimelijke vreugde 2, blz. 12).

De voordracht begint om 20.30 uur en vindt plaats na de besloten jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Gorsselse Kunstkring, in Residentie de Roskam (achter Restaurant Loetje, Hoofdstraat 26 te Gorssel). De lezing is ook (gratis) toegankelijk voor belangstellende niet-leden. 

Locatie:
Residentie de Roskam


Locatie

Residentie de Roskam
Locatie:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail