Lange titel:
Marianne Gerestein in Gorssels Kunstkring Café

Wanneer:
dinsdag 6 november 2018
Waar:
De Hoek

Omschrijving

gerestein1DSC01835Mariannne Gerestein en onder haar werk Fragile in Kamp AmersfortDinsdag 6 november 2018 om 17.00 uur is de Gorsselse veelzijdige beeldend kunstenaar Marianne Gerestein-Hettinga te gast bij het GKKCafé. Via COBRA, Pierre Janssen, de gezond­heidszorg, beeldende therapie en kunst­opleidingen ontwikkelde zij zich tot keramiste, kunst­schilderes, beeldhouwster en in de laatste jaren ook tot bouwer van installaties.

gerestein2DSC07131Met bijvoorbeeld de installatie ‘Fragile’ illustreerde zij gevangen­schap in Kamp Amersfoort. “Het verblijf van mijn vader in het kamp is altijd bepalend geweest, een indruk voor het leven. ‘Fragile’ staat voor: sterk én kwetsbaar in zichzelf. Een herinnering aan velen.”
Ook de dromen van Lebuinus, de stichter van Deventer, werden door haar tot een vertelling uit de kunst in de Bergkerk aldaar.

Marianne neemt kunst­werken zoals schilderijen en keramiek dat de strijd met het vuur en met het toeval heeft gewonnen, mee ter illustratie van haar verhaal. Daarbij zit ook een heuse Kofér. En wellicht komen Henri Matisse en Philip Glass ook nog even langs in het café.

Het Kunstcafé is een initiatief van de Gorsselse KunstKring (GKK), maar ook oor niet-leden toegankelijk. Het is elke eerste dinsdag van de maanden september t/m mei in Eetcafé de Hoek. Consumpties zijn voor eigen rekening en een kleine gift om de gast te fêteren wordt op prijs gesteld. Na de borrel kunt u desgewenst aanschuiven voor het diner.

  

    

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail