Lange titel:
Gorssels Kunstkring Café: Jet Rotmans

Wanneer:
dinsdag 4 december 2018
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar in de maanden september tot mei elke eerste dinsdag van 17 tot 19 uur in Eetcafé de Hoek voor een goed gesprek en een presentatie door een inspirerende gast. Dinsdag 4 december is multitalent Jet Rotmans te gast.

Jet Rotmans
JR2Het werk van Jet Rotmans is graag gezien op talrijke exposities in binnen- en buitenland en opgenomen in belangrijke collecties, zoals die van prinses Beatrix en de Nederlandse Bank. Veelal schildert zij in een sober palet en in serie. Unieke kunst­werken krijgen zo samen extra betekenis. Haar kunst geeft niet exact de waarneming weer, maar verbeeldt vooral de opgedane ervaring. We maken als het ware met haar een reis langs beelden én tekens, die elkaar zowel herhalen als afwisselen in een schier eindeloze reeks impressies. Als schilder zien we bijvoorbeeld verwantschap met Anselm Kiefer, als filmmaker met Peter Greenaway.

JR6Jet Rotmans ontwierp bovendien indrukwekkende kunstenaars­boeken zoals over de twaalf Nederlandse provincies, waaraan ze zes jaar werkte. In de succesvolle expositie ‘A Tale of Two Cities’ onderzocht ze systematisch én gedreven de verwantschappen tussen de partnersteden Zutphen en Shrewsbury. Een spannend verhaal over hoe zij die steden reduceert tot hun basisvormen.

Ook haar dichtbundel ‘Ik ben onder de boom gevonden’, een nominatie voor het volgend stads­dichterschap van Zutphen en een nieuw project over de 16de-eeuwer Sir Philip Sidney komen aan bod. Dick van Welzen gaat met Jet Rotmans in gesprek, onder meer aan de hand van kunstwerken, foto’s en film.
 

Ook niet-leden zijn welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Na afloop van de bijeenkomst is er een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het diner.

 

  

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail