Lange titel:
Lezing Gorsselse Kunstkring: tekeningen van Leonardo da Vinci

Wanneer:
donderdag 18 oktober 2018
Waar:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Vinci kleinWendy Fossen vertelt over de tekeningen van Leonardo da VinciOp donderdagavond 18 oktober 2018 vertelt kunsthistorica Wendy Fossen bij de Gorsselse Kunstkring over de tekeningen van Leonardo da Vinci. 

In 2019 is het 500 jaar geleden dat Leonardo da Vinci overleed in Amboise. Hij was daar op uitnodiging van Koning François I neergestreken. Gezien zijn aimabele karakter maakte Leonardo snel contact en was hij een graag geziene gast aan het hof en bij de groten der aarde. maar vooral ook op straat ontmoette. Hij staat er om bekend mensen te hebben aangesproken wanneer hun gezicht hem intrigeerde. Hij nodigde hen thuis uit, gaf hen te eten en te drinken en maakte ze aan het lachen. 
Hun gezichtsuitdrukkingen vormden een onuitputtelijke bron van inspiratie voor zijn meesterwerken. Het zijn onder andere de tekeningen van díe tronies waar Leonardo zo bekend mee is geworden. 
Deze zijn - naast zijn onovertroffen anatomische tekeningen en uitvindingen -  te zien op de tentoonstelling in het Teylers museum in Haarlem van 5 oktober 2018 - 6 januari 2019. Kunsthistorica Wendy Fossen geeft alvast een voorproefje van de tekeningen en de uiteindelijke werken die hier uit volgden. 

De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in Residentie de Roskam (achter Restaurant Loetje, Hoofdstraat 26 te Gorssel). De zaal is open om 19.30 uur. Belangstellende niet-leden zijn welkom en betalen € 10. 

Locatie:
Residentie de Roskam


Locatie

Residentie de Roskam
Locatie:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail