Lange titel:
Expositie Zoo-tex in het Tramstation

Wanneer:
zaterdag 1 september 2018
Waar:
Tramstation

Omschrijving

Zoo tex kleinIn september 2018 exposeert de kunstenaarsgroep Zoo-tex onder de titel ‘Ik zie, ik zie …’ textielkunst in het Tramstation in Gorssel. Textielgroep Zoo-tex is een groep van negen textielkunstenaars. 
De negen leden van Zoo-tex geven in hun werk uiting aan hun individuele inspiratie op het gebied van de beeldende kunst met een textielcomponent, waarbij textiel zeer ruim kan worden opgevat. Zoo-tex bestaat al meer dan tien jaar en werkt volgens een jaarthema. De groep komt ongeveer vijf keer per jaar bijeen, waarbij de leden elkaar kunnen inspireren, motiveren en elkaars werk bekritiseren. Tijdens de bijeenkomsten experimenteren zij ook met nieuwe technieken en maken elkaar attent op nieuwe materialen. De eerste bijeenkomst van het jaar, die plaatsvindt in bijvoorbeeld een museum, natuurpark of dierentuin (daar komt de naam Zoo-tex vandaan) heeft tot doel inspiratie op te doen over het nieuw gekozen thema. Daarna gaat iedereen aan de slag. Het is opvallend hoeveel uiteenlopende werken ontstaan door de grote verscheidenheid aan materialen en technieken en uiteraard de individuele aanpak van iedere kunstenaar.

De expositie is tijdens openingsuren van het Tramstation te bezichtigen: zaterdag 1 september van 11.00 tot 13.00 uur, dinsdag 4, 11 en 18 september van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag 6, 13, en 20 september van 10.00 tot 12.00 uur. De werken zijn via de glazen wand van buitenaf permanent te zien.

Locatie:
Tramstation


Locatie

Tramstation
Locatie:
Tramstation

Omschrijving

Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel
Het Tramstation ('tramhuisje') is in gebruik als werk- en
archiefruimte van de Historische Vereniging De Elf Marken
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail