Lange titel:
De Harmonie & Shantykoor 'Op Koers'

Wanneer:
zondag 16 september 2018
Waar:
Openluchttheater Gorssel

Omschrijving

Op zondag 16 september om 15.00 uur staat het orkest De Harmonie samen met het Shantykoor in het gezellige theater te Gorssel.
Zowel het koor als het orkest zijn geen onbekenden in Gorssel en omgeving en beide treden niet voor de eerste keer op in het openluchttheater.

OpKoersOLTOp Koers (foto boven) en De Harmonie (onder) tijdens een eerder optreden in het Gorssels openluchttheaterHet belooft een gezellige middag te worden met enthousiaste slagwerkers, hout- en koperblazers van het harmonieorkest dat dit jaar 110 jaar bestaat. De mooie mannenstemmen van het shantykoor zullen met name liederen vertolken die vroeger vooral op zeilschepen gezongen werden om het werk te verlichten.
Het koor en het orkest zullen zelfstandig maar ook samen optreden. 

OLT19 9 15JTE 23

De Harmonie
Muziek maken, plezier, bijzondere uitvoeringen en tradities gaan bij dit springlevende orkest hand in hand. Dit jaar bestaan ze al 110 jaar en het bestuur zit nog steeds vol creatieve ideeën.
De Harmonie heeft ongeveer 50 leden. De allerjongsten spelen in een blokfluitgroep en de jeugd speelt mee in het jeugdorkest, waarvan velen al snel doorstromen naar het grote orkest.
Binnen het orkest tref je muzikanten aan van vijftien, maar ook nog van ruim tachtig jaar.
Het is een orkest met een breed repertoire. Klassieke stukken, stemmige koraalmuziek, maar zeker ook swingende hedendaagse popmuziek staat op de lessenaars en wordt met hoorbaar plezier en veel enthousiasme gespeeld.
Veel verschillende muziekstijlen zullen deze middag dan ook ten gehore gebracht worden.

Shantykoor 'Op Koers'
Shanty’s zijn liederen uit de tijd van de scheepvaart en werden vroeger vooral op zeilschepen gezongen om het vaak eentonige werk te verlichten. Al zingend ging het hijsen van het anker, het bijzetten van de zeilen of het laden en lossen een stuk gemakkelijker.

Op Koers bestaat uit circa 60 mannen die met enthousiasme en veel zangkwaliteit, onder de bezielende leiding van dirigent Tijme de Boer regelmatig, optreden. Ze zingen over de zee, het ruige leven aan boord van de schepen, woeste stormen, schepen die ten onder gaan, afscheid nemen, heimwee naar huis en vrouw, over drank en vermaak in de havens.
Dit repertoire wordt aangevuld met andere liedjes die passen in de klankkleur en de sfeer van het koor.

Gratis entree
Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan op zo’n 300 meter verderop aan de Molenweg bij 't Trefpunt maar komt u vooral lopend of op de fiets. De toegang is gratis maar een bijdrage in de melkbussen bij de uitgangen wordt zeer op prijs gesteld!
Het concert begint om 15.00 uur en vanaf 14.30 uur staat de koffie en de thee klaar.
Bij slecht weer vindt de voorstelling plaats in ’t Trefpunt.

    

Locatie:
Openluchttheater Gorssel


Locatie

Openluchttheater Gorssel
Locatie:
Openluchttheater Gorssel

Omschrijving

Openluchttheater Gorssel
Hoek Esdoornlaan/Molenweg, Gorssel  
Website
Locatie op Google Maps 

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail