Lange titel:
Eventing wedstrijden (SGW) van Semper Fidelis

Wanneer:
zaterdag 8 september 2018 t/m zondag 9 september 2018
Waar:
Semper Fidelis

Omschrijving

Eén van de meest spectaculaire hippische evenementen in Gorssel is zonder twijfel de SGW (samengestelde wedstrijd) die rijvereniging Semper Fidelis elk najaar organiseert in de prachtige Gorsselse bossen. Dit jaar alweer voor de 34e keer en – net als vorig jaar – inclusief de Regiokampioenschappen Eventing voor de provincies Gelderland, Utrecht en Flevoland. Dit jaar wordt voor het eerst met SGW Live gewerkt: een nieuw online uitslagen programma, dat gedurende de dag voor iedereen te volgen is.

Spectaculaire hindernissen
SGW foto 1De eventing wedstrijd bestaat uit drie onderdelen. Als de eerste twee onderdelen – de dressuurproef en het springparcours - met goed gevolg zijn afgelegd, mag de combinatie aan de cross beginnen, hét onderdeel waar het natuurlijk allemaal echt om draait! Een zorgvuldig uitgezet parcours leidt door een afwisselend landschap van bossen en landerijen waarbij onderweg vele spectaculaire hindernissen gesprongen moeten worden (het aantal hangt af van de klasse die verreden wordt). Totaal zullen op beide dagen zo’n kleine 350 ruiters, zowel uit onze eigen omgeving als ook uit het gehele land, met hun paarden of pony’s aan de wedstrijd deelnemen.

Dierenwelzijn
SGW foto 2Vrijwel alle hindernissen zijn gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen en zijn op kunstige en soms heel ludieke wijze ontworpen en gedecoreerd. De hindernissen zijn in de afgelopen maanden door een trouwe groep enthousiaste vrijwilligers met veel passie en zorgvuldigheid gebouwd. Er zijn dit jaar een groot aantal nieuwe hindernissen, waaronder een geheel vernieuwde afsprong in de waterbak voor de klasse M. Het welzijn van paard en ruiter staat hoog in het vaandel, dus wordt een aantal brede sprongen voorzien van zogenaamde 'breekbomen'. De bovenste balk van zo’n sprong is dan niet van hout gemaakt, maar van karton met een kunststoflaag, zodat deze gemakkelijk breekt als een paard ertegen aan of op zou springen. In het kader van dierenzwelzijn vindt er zowel vóór als na de cross een veterinaire keuring plaats.

SGW foto 3Publiekstrekker
Deze bijzondere wedstrijd trekt altijd veel publiek. Wat is er dan ook mooier dan een heerlijke wandeling in dit schitterende natuurgebied, waarbij je en passant kunt genieten van langsdravende of -galloperende paarden en pony’s! En natuurlijk blijf je dan even staan bij de mooie hindernissen onderweg om te kijken hoe die gesprongen worden. De waterbakhindernis blijft daarbij altijd een echte publiekstrekker, daar valt altijd wel iets te beleven! En om een stopje daar nog plezieriger te maken staat er op die plek een gezellige tent waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje.

100 vrijwilligers
SGW foto 4De meer dan 100 vrijwilligers (zowel vanuit de vereniging als daarbuiten) zorgen ervoor dat alles zo plezierig en professioneel mogelijk verloopt, zodat het weekend een feest wordt voor alle deelnemers en bezoekers. De ondersteuning van sponsoren, grondeigenaren, juryleden, veterinaire en medische diensten is daarbij onontbeerlijk. Uiteraard is de vereniging hun daarvoor heel dankbaar!

SGW foto 5Gratis entree
De entree is gratis, u bent dus van harte welkom! Begint u bijvoorbeeld met een lekker drankje of een andere versnapering in ons manegecomplex dat voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot een gezellig en levendig strodorp, waar van alles te zien is. U wordt dringend verzocht om de cross uitsluitend op de afgezette paden te volgen. Wanneer het fluitje van de hindernisrechter klinkt, is het essentieel om zo snel mogelijk aan de kant te gaan omdat er dan een combinatie de hindernis nadert. Honden zijn uiteraard ook welkom, mits aangelijnd.

SGW foto 6Wedstrijdschema
regionale kampioenschappen:

Zaterdag 8 september:
  Paarden klassen L en M
  Paarden klasse M (open)
  Pony’s klassen B tm Z

Zondag 9 september
  Paarden klasse B
  Paarden klasse B en L (open)
  Pony’s D/E klasse L
  Pony’s D/E klasse L (open)


Het evenement is beide dagen leuk voor bezoekers. De cross met de waterbak is beide dagen, vanaf 10.30 uur. om te bezoeken   

    

  

Locatie:
Semper Fidelis


Locatie

Locatie:
Semper Fidelis

Omschrijving

Manages van Semper Fidelis
Amelterweg 6a, 7213 BD Gorssel
Website van Semper Fidelis
Locatie op Google Maps

 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail