Lange titel:
Sapdag & Meer bij ‘t Valcke in Eefde

Wanneer:
zondag 23 september 2018
Waar:
Eefde

Omschrijving

Sapdag2018 kleinOp boerderij ‘t Valcke, Valkeweg 3 in Eefde organiseert Stichting IJsselhoeven op zondag 23 september van 10.00 tot 16.00 uur een ‘Sapdag & Meer’. 
De monumentale boerderij is te bezoeken, er zijn rondleidingen en theateracts. Op de deel zijn ambachtelijke streekproducten te koop, zoals jam, honing, biologische kaas, walnotenolie en meel. Kinderen kunnen meedoen aan leuke doe-activiteiten en er zijn kraampjes met vaste planten en met de hand vervaardigde rieten manden. Er zijn ook informatiekramen van de vogelbescherming en van de bijenvereniging.

Ook kunt u uw eigen appels en peren laten persen door een sapmobiel. Voor het persen van fruit dient u zich vooraf aan te melden per email aan: .Daarbij uw naam, adres en telefoonnummer vermelden en hoeveel kilo (gave en rijpe) appels en peren u wilt laten verwerken. De minimum hoeveelheid die geperst kan worden is 75 kg. Niet aangemeld fruit kan helaas niet verwerkt worden.

Activiteiten
10.30, 13.45 en 15.30 uur: theater in de boerenschuur
11.00, 13.00 en 15.00 uur: rondleiding rondom boerderij ’t Valcke
11.45 en 14.30 uur: presentatie over uilen, speciaal voor kinderen (en ouders)
12.30 en 14.00 uur: optreden van muziekvereniging Concordia uit Eefde

De toegang is gratis
  

Locatie en wandel- en fietsroute
Boerderij t'Valcke vindt u aan de Valkeweg 3, in het buitengebied van Eefde. 

In de rubriek Erop uit van Gorssel.nl staat een mooie wandel- en fietsroute 'Genieten van Uiterwaarden en IJssel' over o.m. Valkeweg. Vanaf die weg heeft u een prachtig zicht op de uiterwaarden en de IJssel en komt u bij het put waar het Twentekanaal in de IJssel komt. 

  

Locatie:
Eefde


Locatie

Locatie:
Eefde

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail