Lange titel:
Lezing De Elf Marken: Reuring aan de Flierderweg

Wanneer:
donderdag 4 oktober 2018
Waar:
Het Hart, Eefde

Omschrijving

PrinsboerderijDe kleinBoerderij De Prins aan de Flierderweg in GorsselOp donderdag 4 oktober 2018 houdt Gorsselnaar Joop Hekkelman in Het Hart te Eefde een lezing met verhalen en beelden onder de titel ‘Reuring aan de Flierderweg’. 
De lezing gaat over bijzondere mensen en bijzondere ontwikkelingen in de periode 1955-1975. Over de geschiedenis van boerderij De Prins, met paardensport en een longarts uit Rotterdam, die samen met Gorsselse boeren een melkveebedrijf startte. De eerste rijdende melkontvangst in Gorssel, illegaal slachten en zwijgende broers maken het verhaal van de Flierderweg uit die periode compleet.

Joop is schrijver en kenner van de Achterhoek. Wekelijks schrijft hij een column voor nieuwswebsite LokaalGelderland.nl. Daarnaast is Joop bestuurslid van zowel De Elf Marken als van de Vrienden van de Streektaal Lochem. Verder is hij redacteur van De Moespot en mede-organisator van de Achterhoekse en Liemerse boekenweek. 

De lezing vindt plaats in Het Hart, Jolinkweg 2 in Eefde.Ook niet-leden zijn welkom. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5. De deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur.

Locatie:
Het Hart, Eefde


Locatie

Het Hart, Eefde
Locatie:
Het Hart, Eefde

Omschrijving

Het Hart, Jolinkweg 2, 7211 DM Eefde
Locatie op Google Maps
Website van Het Hart

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail