Lange titel:
GKK Café: Bloedband, bloedkoralen, rode bes en rozenkrans

Wanneer:
dinsdag 8 januari 2019
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Het Gorssels KunstKringCafé ontvangt deze keer Corrie Haverkort, schilderes en tevens filosofe. De bijeenkomsten zijn gebruikelijk op elke eerste dinsdag van de maand, maar in januari is het eenmalig een week later. Iedereen die van kunst en cultuur houdt is zoals gewoonlijk van harte uitgenodigd voor een goed gesprek, een goed glas en een boeiende gast. 

corriehaverkort GKKKunst en filosofie is een bijzondere maar voor Corrie Haverkort een vertrouwde combinatie. Haar eerder gehouden expositie en boek ‘Bloedband’ tonen een intrigerende galerij portretten van familie. Wat heeft zij te zeggen over ‘Het Portret’ in de schilderkunst? En wat zegt het portret over onszelf?
Naast schilderen schreef ze verschillende boeken. In haar jongste boek ‘Van woede naar redelijkheid’ schept zij vanuit de filosofie doordachte en maatschappelijk zeer gewenste helderheid over ‘samengestelde gezinnen’. Over ‘stiefbanden’ die na een scheiding kunnen ontstaan en waar zowel volwassenen als kinderen het vaak niet zo gemakkelijk mee hebben.
Zij slaagt erin haar beide talenten, schrijven en kunst, tot volle wasdom te brengen. “In het langdurig ‘zien’ en het langdurig ‘doordenken’ vallen de filosoof en de kunstenaar samen”, betoogt ze.

Dick van Welzen gaat met haar in gesprek. Daarin komen wellicht ook arbeidsethos, Kant op Kreta, een vastgebonden schaap, Nepal, en de opvatting dat elk mens de wereld een beetje mooier maken kan aan bod. En we hopen daarenboven op de onthulling van het raadsel ‘Bloedkoralen, rode bes en rozenkrans’, een serie schilderijen waaraan ze momenteel werkt.

Aanvang 17.00 en het duurt tot ongeveer 19.00 uur.
Ook niet-leden zijn welkom.
Consumpties zijn voor eigen rekening.
Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren.
Wie dat wil kan na afloop blijven voor een diner. 

    

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail