Lange titel:
GKK Café: Jan Geurt Gaarlandt, alias Otto de Kat

Wanneer:
dinsdag 5 februari 2019
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Gaarlandt

Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar in de maanden september tot mei elke eerste dinsdag van 17 tot 19 uur in Eetcafé de Hoek voor een goed gesprek, met elkaar en met een inspirerende gast. Deze keer is dat Jan Geurt Gaarlandt, alias Otto de Kat.

Otto de Kat schrijft romans en gedichten. Jan Geurt Gaarlandt (1946) geeft non fictie uit, recenseert literatuur en maakt radio­documentaires. Diversiteit, belichaamd in en vorm­gegeven door een en dezelfde persoon. Tijdens het Gorssels Kunstkring­café op dinsdag 5 februari kunt u daar meer over te weten komen.

InscheperOnlangs verscheen ‘De eeuw van Dudok’, een compilatie van de vijf romans die Jan Geurt Gaarlandt onder het pseudoniem Otto de Kat (www.ottodekat.nl) tussen 1998 en 2015 schreef. Niet zonder succes. Zijn werk werd genomineerd voor de Libris Literatuur­prijs en de Gouden Uil, hij won de Halewijn Literatuur­prijs en stond op de shortlist van de Euregio­prijs 2009. Zijn romans zijn in talloze talen vertaald.

HP/De Tijd zegt over de schrijver/uitgever: ‘Jan Geurt Gaarlandt is geen auteur van bestsellers, maar een geheimtip voor kenners, subtiel, ontroerend in hun terughoudendheid en ook nog eens helder omdat ze ontdaan zijn van elke versiering.’ Vermoed wordt ‘dat Jan Geurt als uitgever zoveel lariekoek door zijn handen heeft zien gaan, dat hij besloten heeft zelf nooit te vervallen in tierelantijnen­literatuur. Geen pathos, geen zeden­prekerij, geen dikdoenerij. De Kat vertelt wat er te vertellen valt en laat de emoties bij de lezer achter.’

Erma Prins gaat met hem in gesprek tijdens dit Kunstkring­café. Over hoe hij zijn schrijver­schap zelf ervaart, waar de bron ligt van de inspiratie voor zijn romans en gedichten, over hoe het schrijven zich verhoudt tot het beroep van uitgever, documentaire­maker en recensent.

Ook niet-leden zijn van harte welkom. Consumpties zijn voor eigen rekenening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te kunnen fêteren. Na afloop kunt u aanschuiven voor het diner.

 

 

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail