Lange titel:
Gorssels Kunstkring Café: Architect Ellen Schild

Wanneer:
dinsdag 5 maart 2019
Waar:
De Hoek

Omschrijving

GKKCafe5 3 19 1Architect Ellen Schild is te gast op het GKK Café van 5 maart 2019Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar in de maanden september tot mei elke eerste dinsdag van 17 tot 19 uur in Eetcafé de Hoek voor een goed gesprek, met elkaar en met een inspirerende gast.
GKKCafe5 3 19 2 Foto's: website Studio Groen+SchildDe gast is deze keer Ellen Schild, architect en directeur van Studio Groen+Schild
, gehuisvest in de Grijze silo in Deventer.

GKKCafe5 3 19 3De Gorsselse Kunstkring organiseert binnenkort een excursie naar het Haven­kwartier in Deventer, de thuisbasis van Studio Groen+Schild. Ellen is nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit gebied.

GKKCafe5 3 19 4Als dochter van een architect trad Ellen in de sporen van haar vader. Eerst doorliep zij de Kunstacademie in Kampen en daarna de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam. Evenals veel van haar collega’s, is zij door haar opleiding niet alleen gericht op de bouwkundige vorm van het gebouw maar ook op het interieur en het gebruik.
Daarnaast heeft Ellen met haar Studio een bijzondere eigen visie op de wijze waarop wij onze gebouwde omgeving zouden moeten realiseren en gebruiken. Dat kan in hun visie
door veel meer dan tot nu toe gebruikelijk is oude soms over­bodige gebouwen duur­zaam te transformeren ten behoeve van nieuwe functies. Daarmee voor­komen zij dat binnensteden en industrie­terreinen verwaar­­­­loosd raken en de buitengebieden nodeloos worden aangetast.

Bij het transformeren van oude gebouwen naar nieuwe gebruiksfuncties zijn drie aspecten voor de architect belangrijk om tot mooie oplossingen te kunnen komen:
• Duurzaamheid door hergebruik van materiaal
• Historische waarde behouden bij nieuw gebruik
• Financierbaarheid van transformatie haalbaar maken

Mooie voorbeelden van getransformeerde gebouwen en gebieden zijn, naast het Havenkwartier in Deventer, Strijp-S in Eindhoven, de Spoorzone in Tilburg.
Zie ook www.studiogroenenschild.nl 

De verschillende aspecten van Ellen's werk komen aan de orde in het gesprek dat Henk van Gogh met haar zal voeren tijdens het KunstKringCafé. U bent van harte welkom. Neem gerust een introducé mee. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te kunnen fêteren. Na de bijeenkomst kunt u aanschuiven voor het diner.

  

  

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail