Lange titel:
Gorssels Kunstkring Café met Boukelien Brinkman

Wanneer:
dinsdag 2 april 2019
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar in de maanden september tot mei elke eerste dinsdag van 17 tot 19 uur in Eetcafé de Hoek tijdens het Gorssels KunstKring Café (GKKCafé). Iedere maand is er een insprirerende gast. 

’Gorsselse schilderes maakt school’
Boukelien1Meisje in Blauw naar VerspronckBoukelien Brinkman, Meisje in Blauw (naar Johannes Verspronck)Dinsdag 2 april is Gorsselse schilderes Boukelien Brinkman te gast bij het GKKCafé. Via de wedstrijd van het TV-programma ‘Het geheim van de meester’ probeerde ze recent nog in Museum MORE te exposeren.
Boukelien is, sinds de opening bijna een jaar geleden, partner in Galerie ‘De School’. Het voormalig school­gebouw aan het Nijverheids­plein stamt uit 1913 en herbergt nu een winkel met kunst, antiek, linnen en brocante, maar ook een expositieruimte én een broedplaats c.q. schilderatelier. Een goede stap, want haar schilderijen­verkoop neemt inmiddels een vlucht

Voorafgaand aan het GKKCafé, vanaf 16.15 uur, is als ‘amuse’ en speciaal voor de bezoekers van het GKKCafé, Galerie ‘De School’ (tegenover Eetcafé De Hoek) open.

Om 17.00 uur begint het GKKCafé en gaat Dick van Welzen met haar in gesprek. 

Boukelien
Na intensieve research van foto’s van Joodse, Roma- en Sinti-kinderen uit Deventer in het boek ‘In Memoriam’ van Guus Luijters (2012), gaf Boukelien die kinderen letterlijk kleur in aangrijpende tekeningen. Haar fascinatie voor dit onderwerp werd gevoed door een opmerkelijk oorlogsverhaal van haar eigen familie in Gorssel. Het project bracht haar een eerste expositie en kreeg verder vorm in presentaties voor de schooljeugd. Tijdens de GKKCafé-bijeen­komst worden portretten getoond van mensen, naar klassiekers als die van de 17de-eeuwse schilder Johannes Verspronck, maar vreemd genoeg ook van honden in uniform.

Boukelien experimenteert inmiddels met het beperkte ‘Zorn-palet’ en is in de leer bij Svetlana Tartakovska, die voor ‘Sterren op het doek’ het winnende portret van Joop van den Ende maakte. 

Iedereen is in het GKKCafé welkom voor een goed gesprek met een goed glas in goed gezelschap. Neem gerust een introducé mee. Na de bijeenkomst kunt u desgewenst aanschuiven voor het diner. De consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te kunnen fêteren.

    

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail