Lange titel:
Herdertjestocht

Wanneer:
zaterdag 22 december 2018
Waar:
Kerk

Omschrijving

Herdertjestocht2018PosterZaterdagavond 22 december a.s. is er weer de Herdertjestocht van de Protes­tante Gemeente Gorssel/Epse Een sfeervolle tocht voor iedereen die het kerst­verhaal op een bijzondere manier wil beleven en meemaken. Tussen 18.45 uur en 19.30 uur kan er gestart worden vanaf de toren van de kerk.

Stralende sterren
De herdertjestocht wordt voor de zevende keer georganiseerd. Thema dit jaar is 'Stralende Sterren’. Sterren zijn niet weg te denken bij het kerst­verhaal. ‘En zie, de ster die zij in het oosten gezien hadden, ging voor hen uit totdat zij boven de plaats waar het Kind zich bevond stil bleef staan.’ Zo beschrijft het Evangelie volgens Mattheüs de ster van Bethlehem, die de drie wijzen naar Jezus geleid hebben. De ster ging hen voor. Deze ster van Bethlehem zien we op veel afbeeldingen terug in verhalen over het kerst­verhaal. Iedereen is eigenlijk een ster, uniek, het vormt je ik. Sterallures hebben is niet altijd goed, maar de sterren­jagers zijn juist op zoek naar de sterren in Gorssel. Talent­volle mensen, iedereen is wel ergens goed in en blinkt ergens in uit. De herbergier staat te koken met de chef-kok bij een sterren­­restaurant en engelen verspreiden sterrenstof, ook wel geluk stof.

Lichtjes, muziek, toneel en show
Natuurlijk ontbreekt Jozef en Maria met de ezel niet in de tocht en de herders met de schapen. Muziek van de ‘Boundless Brassband’, Henk Veenendaal en Marja Peters zullen de herberg met klanken voorzien met live orkest. De Joppe bloazers met de midwinterhoorns verwelkomen het publiek. Stefan Westerbeek van Sound Wave gaat scènes onderweg verlichten en toneelspelers van TheaterErf ’t Walle zullen een sterrenshow opvoeren ergens op de route. Aan het einde van de wandeling komt u bij het Koningskind. Traditioneel verlicht met 1000 lichtjes. Vele vrijwilligers helpen om deze tocht bijzonder te maken achter de schermen. Een tocht voor jong en oud!
  

De Herdertjestocht is een prachtig begin van de kerstvakantie. Voor kinderen, ouders, opa's en oma's. Voor iedereen.

  

  

  

  

Locatie:
Kerk


Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail