Lange titel:
Britten Jeugd Strijkorkest

Wanneer:
zondag 27 januari 2019
Waar:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

BrittenJeugdStrijk 001Op 27 januari om 14.30 treedt Het Britten Jeugd Strijkorkest op in Kapel op 't Rijsselt. Met prikkelende en afwisselende programma's weten zij oud én vooral jong altijd te inspireren met hun enthousiasme. Op het programma staan onder andere de Kuhnau-variaties van Andriessen, de serenade voor strijkers van Elgar en een bewerking van de Bohemian Rhapsody. Daarnaast zal de winnares van het Rosa Spier Harp-concours Jareach Gilula soleren in het impressionistische "Danses sacré et profane” van Debussy en zal de Zutphense Jeltje Quirijnen het tweede deel spelen uit het concert voor altviool en strijkers van Henk Badings. Een concert dat zich bij uitstek leent om jonge kinderen mee naar toe te nemen!

Het Britten is in 2007 opgericht door dirigente Loes Visser en werkt nauw samen met het ArtEZ Conservatorium. Het orkest heeft een vaste plaats veroverd in het culturele aanbod in Nederland en werd in het magazine Luister geprezen om het ‘zeer hoge niveau, het gevarieerde repertoire, de virtuositeit en de volle en transparante klank’. De jonge musici traden heel recent op bij Podium Witteman, speelden voor het koningspaar en treden op met solisten van wereldfaam. In 2014 wonnen ze de eerste prijs tijdens het prestigieuze summa cum laude festival te Wenen. Ze hebben inmiddels 10 cd’s uitgebracht waarvan de laatste met Daniel Rowland met het Concertino van Weinberg. De hoge kwaliteit van de uitvoeringen van deze jonge musici is vooral te danken aan Loes Visser, die de gretigheid en het jeugdige elan met grote expertise weet te leiden.

Kaarten kunnen worden gekocht op  http://shop.hetbritten.nl/toegangskaarten €15 voor volwassenen en €5 voor jongeren onder de 26.
Aanvang 14.30 uur. 

  

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt


Locatie

Kapel op 't Rijsselt
Locatie:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en
theater, met een overwegend klassieke programmering
en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.

Website
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail