Lange titel:
Pauline Broekema vertelt over ‘sterke’ vrouwen uit haar werk

Wanneer:
maandag 25 maart 2019
Waar:
Bibliotheek

Omschrijving

PaulineBroekemaPauline Broekema (Foto Merlijn Doomernik)Pauline Broekema vertelt tijdens de Boeken­week over ‘sterke’ vrouwen uit haar werk.

Journalist en schrijfster Pauline Broekema is in de Boekenweek te gast in de Bibliotheek Gorssel. Maandagavond 25 maart houdt ze een lezing over haar nieuwe boek Het uiterste der zee, en over sterke vrouwen in haar werk.

Broekema kan zich helemaal vinden in het thema van de Boekenweek, omdat ze in De moeder de vrouw haar eigen moeder terugziet. “Mijn moeder werkte zodra wij, haar dochters, naar school gingen. Dat was in de jaren zestig heel uitzonderlijk. Ze gaf kookles en voedingsleer en deed daarna bestuurlijk werk.”

Ook in de boeken van Pauline Broekema figureren ‘sterke’ vrouwen. In de familiekroniek Het Boschhuis is dat haar overgrootmoeder Jannetje die met de handschoen trouwt en als zeventienjarige haar man, een tabaksplanter in Deli, achterna reist.

In haar laatste boek Het uiterste der zee is het de dappere Mies Nieweg-Wolf, een jonge joodse moeder die na wegvoering van haar man met haar dochtertje Sara (1941) onderduikt. Om veiligheidsredenen gescheiden van elkaar. Of de verpleegkundige Betty die de joodse textielhandelaar David bij zich thuis verbergt. Of de onderduikgeefster van de kleine Sara, die zo aan de kleuter gehecht raakt dat ze het meisje beschouwt als haar dochtertje maar die na de bevrijding moeder Mies bij zich laat logeren zodat beiden weer aan elkaar kunnen wennen terwijl zij doelbewust afstand neemt.

De lezing is van 19.30 tot 21.30 uur. Zaal open om 19.00 uur.
Entreekaarten (€ 7,50 voor leden Graafschap bibliotheken of € 10,- voor niet-leden; inclusief consumpties) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Gorssel, tel 0575-492045.
Reserveren wordt aanbevolen om teleurstelling te voorkomen.
In de pauze kan men boeken kopen en laten signeren.

  

  

Locatie:
Bibliotheek


Locatie

Bibliotheek
Locatie:
Bibliotheek

Omschrijving

De Bibliotheek in Gorssel is gevestigd in Den Oldenhof en
is onderdeel van Graafschap Bibliotheken.
Hoofdstraat 45 B001, 7213 CR Gorssel
Website Graafschap Bibliotheken - pagina Gorssel

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail