Lange titel:
Bachweken: Concert van cellist Ephraim van IJzerlooij

Wanneer:
zondag 7 april 2019
Waar:
Museum STAAL

Omschrijving

Bachweken Ephraim van IJzerlooijEphraim van IJzerlooijIn het kader van de Bach­weken Lochem is er op zondag­middag 7 april een concert van cellist Ephraim van IJzerlooij in Museum STAAL, het aan Staring gewijde museum in Almen. Het concert is gecombineerd met een lezing van musicoloog Huib Ramaer: ‘Wie o wie is de grootste Bach?’ Dit klinkt tegen­woordige wellicht als een overbodige vraag, maar dit was niet altijd zo.

Ephraim van IJzerlooij (1983) is een allround cellist. Zijn eindexamen Master of Music aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag is gewaardeerd met een 9, met onderscheiding voor de poëzie in zijn spel. Hij heeft deel­genomen aan diverse master­classes en is een toegewijd kamer­musicus. Ephraim vormt met violist Bob van der Ent het Duo Con Fuoco en hij speelt regelmatig op bekende podia met zijn vaste pianist Maurice van Schoonhoven. Sinds 2015 speelt hij in het Triple Berry Trio met trompettist Theo Hartman en pianist Armin Segger. Daarnaast werkt hij samen met pianist en componist Imke Jelle van Dam. In 2018 hebben zij een CD "Muzikale Verhalen" opgenomen met eigen composities. Naast het cellospelen schrijft Ephraim ook gedichten. In 2015 is er een bundel van hem (De Klank Van Stilte) uitgeven door boekscout.nl.

Programma van het concert in Museum STAAL:
J.S. Bach 1e cellosuite BWV 1007 alle delen
J.S. Bach 2e cellosuite BWV 1008 prelude, Sarabande, Menuet I en II en Gique
J.S. Bach 3e cellosuite BWV 1009 prelude, allemande, sarabande, bourree I en II Gique
  

Aanvang: 15:00 uur
Entree: € 18,00, inclusief 1 consumptie en museumbezoek
Reserveren via de link hieronder

Bachweken
De Bachweken wordt dit jaar voor de derde maal georganiseerd. Van 30 maart tot en met 19 april zijn er op veel plaatsen in de gemeente uitvoeringen in kerken, musea en zelfs op straat. Met veel verrassende invalshoeken.
Meer over de Bachweken en het volledige programma via onderstaande link.

 

  

Locatie:
Museum STAAL


Locatie

Museum STAAL
Locatie:
Museum STAAL

Omschrijving

Museum STAAL (STAring ALmen)
Dorpsstraat 39, 7218 AC Almen
Website
   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail