Lange titel:
Laatste dag expositie Kees Sabee

Wanneer:
zondag 7 april 2019
Waar:
Galerie Stijl

Omschrijving

Zondag 7 april is de laatste dag van de expositie met werk van kunstenaar en meubelontwerper Kees Sabee. Die dag is vanaf 15.00 uur de kunstenaar zelf aanwezig om uitleg over zijn werk te geven. 

Sabee combiVoorbeelden van werk van Kees Sabee Kees Sabee
Kees Sabee is kunstenaar, meubel­ontwerper en voor­malig docent bouw­kunde T.U. Delft. Zijn expositie bij Galerie Stijl 
geeft een beeld van zijn werk van 2004 tot 2018.
Sabee ontwerpt o.a. zit-, tafel- en wand­objecten. Zijn ontwerpen worden vaak geplaatst in een gebied tussen design en beeldende kunst. Het maken van meubels is voor hem een logisch vervolg op het maken van twee- en drie­dimensionaal non-figuratief (abstract) werk.
De wandobjecten zijn unica in hun uitvoering, de zit- en tafel­objecten zijn unica of in kleine genummerde oplage vervaardigd.

Roel Rolleman
Roel RollemanRoel RollemanIn het Museumpaviljoen van de galerie wordt tot en met 7 april werk getoond van Roel Rolleman. Deze geometrische werken op paneel en papier­­werk ken­merken zich door precisie op grond waarvan hij geo­metrische vormen en contra­vormen neerzet. Daar­door ontstaat een spanning die door lijn­verbindingen en kleur­verhoudingen leiden naar even­wicht en harmonie. Zijn gedisciplineerde werk is gemaakt met gevoel voor maat, vorm en kleur­­verlopen die gemarkeerd worden door een van te voren aangegaan esthetisch kader.

Galerie Stijl
De galerie toont hedendaagse abstracte kunst met een voorkeur voor geometrisch werk. De galerie is in 1989 in Arnhem gestart en is in 2018 naar Eefde verhuisd. Het galerieterrein van bijna 6.000 m2 bestaat uit een expositie­ruimte, diverse kunst­gebouwtjes, een beelden­galerij, een beelden­tuin in de voormalige ‘Kawi-modeltuin’ en een nieuw museum­paviljoen voor de Stichting Stijl Foundation.

Galerie Stijl is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Entree bedraagt € 6,50.

Galerie Stijl zit aan de Zutphenseweg in Eefde. Direct na de eerste spoorweg­overgang aan de rechterkant.

   

Locatie:
Galerie Stijl


Locatie

Galerie Stijl
Locatie:
Galerie Stijl

Omschrijving

Exposities van hedendaagse kunst, beeldentuin
Zutphenseweg 132, 7211 EG Eefde
Telefoon: 0575 474 280 
Locatie op Google Maps
Website 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail