Lange titel:
Groentefestijn op De Veldhof

Wanneer:
zaterdag 11 mei 2019
Waar:
Tuinderij de Veldhof

Omschrijving

VeldhofPoster kleinOp zaterdag 11 mei organiseert Tuinderij De Veldhof ‘Joppes groentefestijn’ met een plantjes­markt, een proeverij, kinderactivi­teiten en muziek.
Er zijn rondleidingen over de tuin, allerlei stands met streek­producten en vaste planten voor in de (eetbare) tuin, er is een proeve­rij met lekkere hapjes van vers geoogste groente uit de tuind­rij, je kunt zelf groente oogsten en direct een groente­pakket mee naar huis nemen en er is muziek. Kinderen kunnen een ritje maken op een pony, een broodje bakken boven een vuurtje en zelf muziek maken.
De tuinderij is een gemeenschapsproject, ontstaan uit een initiatief van enkele bewoners uit Gors­sel en is ondertussen uitgegroeid tot een dynamische tuin met een divers aanbod. Deel­nemers kunnen wekelijks een pakket vers geoogste groente ophalen op de tuinderij of op één van de afhaal­punten in Epse, Gorssel en Eefde. Een nieuwe optie is: oogsten wanneer het jou uitkomt (toegang van woensdag t/m zondag) en keuze uit een uitgebreid assorti­ment. Vers, lokaal en op natuurlijke wijze geteeld. Inclusief verse kruiden en zo nu en dan fruit. Voor groente­liefhebbers die niet elke week willen afnemen is er een web­winkel.
Tuinderij De Veldhof werkt op zo natuurlijk mogelijke wijze en volledig zonder bestrijdings­middelen of kunst­mest. Voorop staat de teelt van gezond voedsel, met aandacht voor een gezonde bodem. Als deelnemer van deze bijzondere tuinderij draag je bij aan een duurzaam voedsel­systeem en kun je wekelijks genieten van kwalitatief hoogwaardige en smaak­volle groenten. Naast éénjarige teelt wordt de tuinderij uitgebreid met een voedsel­bos met diverse soorten noten en bessen. Dit voorjaar worden diverse educatieve work­shops georganiseerd over duurzame voeding.

Het groentefestijn begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Tuinderij De Veldhof ligt aan de Veldhofstraat in Joppe, op de hoek met de Marsweg.

Locatie:
Tuinderij de Veldhof


Locatie

Tuinderij de Veldhof
Locatie:
Tuinderij de Veldhof

Omschrijving

Hoek Veldhofstraat/Marsweg
Vanuit Gorssel de Veldhofstraat nemen.
De tuinderij zit net over het spoor rechts.
Locatie op Google Maps

  
  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail