Lange titel:
Jaarvergadering GOVOS - Gorssel voor Ontwikkelingssamenwerking

Wanneer:
woensdag 8 mei 2019

Omschrijving

Op woensdag 8 mei a.s. houdt de vereniging Gorssel voor Ontwikkelingssamenwerking (GOVOS) haar jaarvergadering in De Everdinahof, Hoofdstraat 43E, Gorssel (dat is achter de winkel van Eerlijk Genieten). De bijeenkomst staat open voor belangstellenden en begint om 20.00 uur.

GovosEen van de kinderen bij de nieuwe wasbak van CEG in Cochabamba, gefinancierd door Govos.GOVOS is al bijna 40 jaar actief en timmert vooral aan de weg met de Eerlijk! Genieten – wereldse kadowinkel in de Everdinahof aan de Hoofdstraat in Gorssel. Vrijwilligers verkopen daar fair trade artikelen uit de ontwikkelings­landen. Producenten­groepen in die landen krijgen zo een goede prijs voor hun producten, zowel food als non-food.
Verder ondersteunt de vereniging al vele jaren een educatief centrum in Cochabamba (CEG), Bolivia. In dit centrum met twee locaties worden dagelijks circa 70 kleuters opgevangen uit twee arme wijken in de stad. Leden en donateurs brengen elk jaar weer een aanzienlijk bedrag bij elkaar om het centrum in stand te houden. Ook het afgelopen jaar is een projectgroep er in geslaagd om een aantal nieuwe donateurs te vinden voor deze activiteit. Zowel particulieren als het bedrijfsleven in Gorssel en daar buiten hebben er met hun financiële bijdrage voor gezorgd dat dit werk in Bolivia kan door gaan. Daarnaast heeft Govos gebruik mogen maken van statiegeld acties bij supermarkt Jumbo, waarmee extra middelen werden verkregen. Dit geld zal worden besteed aan een project in Cochabamba dat gericht is op het beperken van huiselijk geweld; iets wat in deze omgeving helaas nog regelmatig voorkomt.

Op de jaarvergadering worden verder de activiteiten van het afgelopen jaar besproken en ook de financiële positie van de vereniging. 
Na de pauze zal er gelegenheid zijn om kennis te maken met de Fair Trade wijnen in het assortiment van onze Eerlijk Genieten – wereldse kadowinkel. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Cor van den Boogaard, secretaris van GOVOS, op 06-13771350 of  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail