Lange titel:
GKK-Café: Evert-Jan Eggink van N.V. Bergkwartier

Wanneer:
dinsdag 4 juni 2019
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar in de maanden september tot en met juni elke eerste dinsdag van 17.00 tot 19.00 uur in Eetcafé de Hoek voor een goed gesprek, met elkaar en met een inspirerende gast. Dat is deze keer Evert-Jan Eggink uit Deventer.

Evert-Jan Eggink
GKK EvertJanEgginkEvert-Jan EgginkEggink is oud-directeur van NV Bergkwartier Maatschappij voor Stadsherstel in Deventer, taxateur van bijzondere gebouwen: kerken, molens, monumenten en tevens gastdocent bij Nyenrode Business Universiteit.
Hoe taxeer je unieke objecten? Hoe ontwikkel je zo’n kwaliteit? Is dat alleen liefde voor het vak? Of is het veel meer een precieze zakelijke exercitie?
Evert-Jan Eggink zal over verborgen geheimen vertellen bij de restauratie van Hotel Vermeer én bij het oudste stenen huis in de Sandrasteeg in Deventer…
We nemen u ook graag mee in de geschiedenis en de ontwikkeling van N.V. Bergkwartier: hoe een aantal particulieren destijds opstond en een geheel andere manier van denken en kijken introduceerde, geworteld in een sterk cultuurhistorisch besef, waardoor er een plan voor stadsherstel voor het verpauperde stadsdeel Bergkwartier in Deventer op tafel kwam. Monumenten aankopen, opknappen en verhuren. Vooral dat laatste – verhuren – was nieuw in Nederland. In de ogen van de initiatiefnemers was het echter de enige manier om de goede staat van de panden – ook in de toekomst – te kunnen waarborgen. Werkt dat inderdaad zo? En als bijna alle panden gerestaureerd zijn, wat is dan tegenwoordig de core business van NV Bergkwartier?
Liefde voor gebouwen, de gebouwde omgeving én een passie voor mensen. Dat is voor Evert-Jan Eggink de motor om al zoveel jaar actief te zijn in dit vak. Vastgoed is de rode draad in zijn werkende leven. Eerst als makelaar, later bij NV Bergkwartier en tegenwoordig als taxateur, adviseur en als gastdocent bij Nyenrode Business Universiteit.

GKK Café
Het Kunstcafé wordt georganiseerd door de Gorsselse KunstKring (GKK), maar ook niet-leden zijn welkom in Eetcafé de Hoek van 17.00 tot 19.00 uur.
Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Na afloop van de bijeenkomst is er, voor wie dat wil, een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het diner.

   

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail